Ср, 2024-04-24, 03:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:11
Проти позиції США по островам Дяоюйдао (Спратлі), багатим на нафту і газ, протестує Пекін
Інші останні Новини світу
МЗС Китаю в неділю, 5 серпня, висловив серйозні заперечення у зв'язку з висловлюваннями США щодо ситуації навколо островів Дяоюйдао (Спратлі), повідомляє Інтерфакс.

Реакція Китаю пов'язана з недавніми висловлюваннями представників держдепу США про те, що американське зовнішньополітичне відомство уважно стежить за розвитком ситуації в районі островів і вважає, що розміщення китайського гарнізону в цьому районі суперечить дипломатичним зусиллям щодо врегулювання розбіжностей і містить в собі ризик ескалації напруженості в регіоні.

"Китай висловлює сильне незадоволення і рішучу незгоду з позицією США, закликає американську сторону негайно скоректувати їх помилкову позицію і почати поважати суверенітет і територіальну цілісність Китаю, а також вживати більше зусиль на благо стабільності і процвітання в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - йдеться в заяві МЗС КНР.

"Вашингтон не бере до уваги факти, плутає біле з чорним і направляє сильно спотворений сигнал, не сприяє відповідним сторонам у справі підтримання миру і стабільності в цьому регіоні", - наголошується в заяві.

"Чому Вашингтон закриває очі на те, що ряд країн, виявивши в регіоні нафту і газ, видали власні закони, незаконно експропріють китайські острови і води?" - задаються питанням в китайському МЗС.

Ситуація навколо островів Дяоюйдао, які відомі також як Спратлі, стала ускладнюватися після того, як Пекін ухвалив рішення розмістити на островах військовий гарнізон, у той час як право на ці острови оскаржують Китай, В'єтнам, Тайвань, Малайзія і Бруней.

Води, що оточують острови Дяоюйдао, багаті на рибні ресурси. Крім того, під океанським дном в районі цих островів є поклади нафти і газу.

Як відомо, острови є предметом давньої суперечки між Китаєм і Японією. Обидві держави оскаржують суверенітет над островами Дяоюйдао.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: позиції США, Пекін, Дяоюйдао (Спратлі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]