Сб, 2024-04-20, 14:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Проведення масових заходів в Одесі 2 травня суд обмежив
Інші останні Новини з регіонів України

Одеський окружний адміністративний суд обмежив проведення масових заходів на Думській площі в Одесі 2 травня за позовом виконавчого комітету Одеської міськради.

Як повідомила прес-служба суду, виконком вимагав заборонити проведення на Думській площі зборів, демонстрацій та інших мирних акцій у період з 2 до 10 травня для низки громадських організацій і фізичних осіб.

Свій позов виконком аргументував тим, що в засобах масової інформації та в соціальних мережах виявлено поширення прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, нищення громадського майна. При цьому із повідомлень одного з організаторів акції випливає, що ця акція безпосередньо пов'язана з подіями дворічної давнини. У цьому повідомленні також містяться заклики здійснити своєрідне повторення подій, проте вже на Думській площі в Одесі. Крім того, один з організаторів повідомив про наміри використання спецзасобів на акціях протесту.

При розгляді справи суд врахував, що 2 травня 2016 правоохоронні органи будуть задіяні в Одесі на Куликовому полі, бо там відбуватимуться мирні акції. І, можливо, не матимуть можливості одночасно забезпечити охорону порядку в різних районах міста.

Крім того, мер Одеси Геннадій Труханов оголосив 2 травня днем пам'яті загиблих у результаті трагічних подій, що відбулися 2 травня 2014 року. У зв'язку з цим у місті рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

З урахуванням всіх фактів суд частково задовольнив позов виконкому Одеської міськради, обмеживши право низки громадських організацій і громадян на проведення масових заходів 2 травня 2016 року на Думській площі в Одесі.

Раніше суд відмовився заборонити за позовом виконкому проведення масових акцій 2 травня 2016 року на Куликовому полі, де відбудеться панахида за загиблими 2 травня 2014 року унаслідок пожежі в Будинку профспілок.

Як повідомлялося, в Одесі на травневі свята, насамперед 2 травня, охорону правопорядку забезпечуватимуть близько 3 тисяч правоохоронців.

Під час травневих свят вулиці міста також патрулюватимуть антитерористичні групи на бойовій техніці. Через можливі непередбачені обставини під час травневих свят посилено заходи з екстреного реагування медиків у разі потреби.

28 квітня до патрулювання вулиць міста приступили бійці полку "Азов" Національної гвардії України.

Довідка

2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і українських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Розпочалися зіткнення у центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім українські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, розпочалася пожежа у Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: 2 травня, масові заходи, суд обмежив, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]