Пт, 2024-03-29, 15:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Провели без снігу чемпіонат України з гірськолижного спорту. Підозрюють корупцію
Інші останні Спортивні новини

На Закарпатті на горі Красія пройшов чемпіонат на Кубок України з гірськолижного спорту, в ході якого учасникам довелося змагатися на трасі... без снігу. Цікаво, що на змаганнях побував міністр молоді і спорту України Ігор Жданов.

"Спортсменам доведеться змагатися не тільки між собою, а й з погодними умовами. Однак, завдяки керівництву спортивного центру "Красія" вдалося зберегти трасу", - цитує Жданова видання "7 днів".

Як розповіли виданню Prozak самі учасники, "снігу фактично не було, за один спуск вбивалися лижі, не кажучи вже про травми". Спочатку чемпіонат вирішили провести за скороченою програмою, але потім організатори передумали і провели змагання по повній програмі - за інформацією видання, через те, що чиновники, які прибули, вирішили залишитися у горах на вихідні.

Як стало відомо виданню з власних джерел, змагання не перенесли в Буковель або Драгобрат, де є сніг, з двох основних причин: лижна федерація посварилася з керівництвом траси в Буковелі, натомість "Красія" належить одному з чиновників федерації.

"Для нього це - гроші, які відмиваються з держбюджету", - пише видання.

Пізніше міністр молоді та спорту відреагував на інформацію ЗМІ.

"Я відкривав ці змагання і ще тоді писав у Facebook, що через потепління траса викликала занепокоєння. У зв'язку з публікаціями в ЗМІ, дав доручення провести перевірку, чи дійсно офіційні змагання проводилися на трасі, яка перебувала в незадовільному технічному стані. А також чи відповідала траса вимогам для проведення таких змагань", - написав Жданов на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: корупція, без снігу, чемпіонат України з гірськолижного | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]