Чт, 2024-04-25, 09:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:24
Провели тренінги з е-декларування для заступників міністрів та керівників центральних органів влади
Інші останні Економічні новини

  Секретаріат Кабміну спільно з Програмою розвитку ООН забезпечив проведення тренінгів з електронного декларування доходів для заступників міністрів та керівників центральних органів виконавчої влади. Про це 20 серпня 2016 року повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, інформує Урядовий портал.

Учасникам тренінгів були надані методичні та практичні рекомендації, а також відповіді на запитання, що виникли в ході тестового заповнення декларацій.

Нагадується, що, відповідно до закону України "Про запобігання корупції", впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем'єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їх заступники.

Усі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, 15 серпня сайт Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) відповідно до зобов'язань України перед ЄС відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.

Зазначимо, через відсутність атестату захисту інформації ці декларації наразі не можна використовувати як доказ в суді. Відповідно, посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

Водночас в Адміністрації президента сподіваються, що система е-декларування повноцінно запрацює з вересня.

В свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр юстиції Павло Петренко не мають наміру подавати електронні декларації доходів до отримання системою відповідного сертифіката.

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров також планує подавати свою декларацію у вересні. За його словами, процес подачі декларації до того часу стане більш зрозумілим.

Незадоволені у ситуації, що склалася, і в опозиції.

"Проблема полягає в тому, що діячі з купованими дипломами та амбіціями, котрі засіли в уряді, з явно не відповідними знаннями й досвідом, проґавили підготовку до впровадження електронних декларацій. А тепер, коли вибухнув скандал, вони готові вивалити в незахищену мережу докладні дані про доходи, витрати, майно і грошові кошти декількох мільйонів чоловік.

До чого це призведе в умовах небувалого розгулу злочинності й величезної кількості незаконної зброї на руках у населення вкрай зубожілої країни, здогадатися нескладно", - прокоментував голова громадської організації "Сила права", нардеп від "Батьківщини" V, VI, VII скликань Андрій Сенченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: тренінги, заступники міністрів та керівники ц, Е-декларування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]