Вт, 2024-03-19, 10:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Путін розповів про умови, за яких Росія погодиться на зміну влади в Сирії
Інші останні Новини світу

Президент РФ Володимир Путін заявив, що зміна влади в Сирії можлива тільки конституційним шляхом, передає РИА "Новости".

"Ніхто не має права вирішувати за інші народи, кого приводити до влади, а кого усувати", - заявив Путін на прес-конференції за підсумками участі у саміті "Великої двадцятки".

Він наголосив, що найголовніше - "важливо, щоб відбулася не просто зміна влади - а статися вона може тільки конституційним шляхом - важливо домогтися такої ситуації, щоб після цього в країні настав мир".

Російський лідер також зауважив, що "партнери в ході дискусії з сирійської проблеми певною мірою погодилися з таким підходом". "Але відмінності в наших оцінках поки що залишаються, і ми домовилися, що будемо працювати разом, щоб цю проблему вирішити", - додав Путін.

У свою чергу, президент США Барак Обама заявив, що розбіжності між Вашингтоном і Москвою щодо виходу з ситуації в Сирії зберігаються, хоча російська сторона визнає серйозність становища і необхідність якнайшвидшого розв'язання сирійської проблеми.

"Буде неправдою, якщо я скажу, що наші позиції збіглися, проте Росія і Китай визнають, що ситуація серйозна, що вона не відповідає нашим інтересам та інтересам сирійського народу. Вони також згодні в тому, що розв'язання цієї проблеми принесе користь усім нам", - сказав Обама.

Він зазначив, що ситуація в Сирії була однією з головних тем його переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним і главою КНР Ху Цзіньтао.

Обама також пообіцяв, що США і далі шукатимуть вихід з ситуації в Сирії разом з партнерами і подадуть свої пропозиції в найближчі тижні.

"Я не бачу можливості змінити ситуацію, якщо Башар Асад залишиться при владі", - наголосив він, додавши, що США надалі наполягатимуть на тому, що сирійський президент втратив легітимність і повинен піти.

Раніше держсекретар США Хілларі Клінтон звинуватила Росію в тому, що Москва постачає бойові вертольоти режиму Башара Асада. На думку Клінтон, вертольоти можуть сприяти "різкій ескалації конфлікту". МЗС РФ у п'ятницю, 15 червня, заявило, що Москва не здійснює жодних постачань бойової вертолітної техніки Дамаску.

Також стало відомо, що влада Великобританії взяла під пильне спостереження російський суховантаж, який, за відомостями ряду ЗМІ, прямував до Сирії з партією бойових вертольотів Мі-25. Насамперед британці змусили судно змінити курс і, як передбачається, попрямувати назад до Росії.

Як повідомлялося, великі десантні кораблі (ВДК) Чорноморського флоту РФ "Микола Фільченков" і "Цезар Куніков", які у вівторок, 19 червня, готувалися вийти в Середземне море, покинувши базу російського Чорноморського флоту в Криму. Кораблі перебували у чотиригодинний готовності для виходу до берегів Сирії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Путін розповів про умови, за яких Росія погодиться на зміну в | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]