Пт, 2024-04-26, 22:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Весь Архів новин

15:13
Рада має намір поліпшити умови соціальної адаптації інвалідів
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада має намір поліпшити умови для соціальної адаптації інвалідів. За прийняття в першому читанні законопроекту №8315 проголосували 278 депутатів при мінімально необхідних 226.

 

Законопроектом "Про внесення змін до деяких законів щодо прав інвалідів", зокрема, пропонується вести поняття "дискримінація" за ознакою інвалідності, а також уточнити поняття "інвалідність" та "інвалід", виходячи із соціальної, а не з медичної концепції.

 

Відповідно до законопроекту, навчальні заклади надають освітні послуги інвалідам нарівні з іншими особами, у тому числі шляхом створення належного кадрового, матеріально-технічного забезпечення й забезпечення розумової адаптації, що враховує індивідуальні потреби інвалідів.

 

Рада має намір установити, що органи державної влади й місцевого самоврядування сприяють засвоєнню мови жестів і заохоченню мовної самобутності осіб з порушеннями слуху; гарантують збереження, вивчення і всебічний розвиток мови жестів, його використання як засобу виховання, навчання, викладання, спілкування.

 

Відповідно до проекту, телерадіоорганізації забезпечують субтитрування й переклад на мову жестів своїх передач і програм.

 

Крім того, Рада має намір зобов'язати органи державної влади та місцевого самоврядування, а також підприємства, установи й організації створювати умови для безперешкодного доступу інвалідів до об'єктів житлово-комунального й суспільного призначення, транспорту загального користування.

 

На об'єктах суспільного призначення та громадському транспорті розміщауться знаки, які застосовуються в міжнародній практиці для позначення їх доступності для інвалідів, а інформація, що на них оприлюднюється, дублюється рельєфним буквенно-цифровим або рельєфно-крапковим шрифтом (шрифтом Брайля).

 

Громадський транспорт, відповідно до законопроекту, повинен забезпечуватися зовнішніми звуковими інформаторами номера й кінцевих зупинок маршруту, а також текстовими й звуковими системами в салоні для обов'язкового оголошення зупинок.

 

Крім цього, Рада має намір уточнити процедуру одержання статусу інваліда.

 

Ініціатором законопроекту є Кабінет Міністрів.

 

У травні Янукович доручив Кабміну до 1 вересня підготувати й внести на розгляд Ради законопроект, що передбачає вдосконалення механізмів сприяння зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями й економічним стимулюванням роботодавців до створення робочих місць для інвалідів.

 


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 3998 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]