Чт, 2024-03-28, 18:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:51
Рада призначила позачергові вибори мера Кривого Рога. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Верховна Рада України сьогодні, 23 грудня, ухвалила закон про проведення 27 березня 2016 року позачергових виборів Криворізького міського голови (№3613). За це рішення з другої спроби проголосували 239 народних депутатів із 330 зареєстрованих у сесійній залі.

Згідно із законом, позачергові вибори мера Кривого Рогу 27 березня 2016 року мають бути проведені у порядку, визначеному Законом України "Про місцеві вибори".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування і втрачає чинність у день, наступний за днем набуття повноважень Криворізьким міським головою, обраним на позачергових виборах 27 березня 2016 року.

Центральна виборча комісія має з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Криворізького міського голови.

Крім того, ЦВК має вжити заходів щодо матеріально-технічного забезпечення підготовки і проведення позачергових виборів Криворізького міського голови в порядку, встановленому Законом України "Про місцеві вибори".

Нагадаємо, Криворізький міськвиборчком за результатами другого туру виборів міського голови, які відбулися 15 листопада, оголосив переможцем представника "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула. За інформацією, розміщеною на сайті ЦВК, він отримав 89 209 тис. голосів виборців (49,25%), а його суперник, представник "Самопомочі" Юрій Милобог - 88,457 тис. голосів (48,83%).

Кандидат від "Самопомочі" заявив про фальсифікації та оскаржував оголошені результати виборів в судах. Однак суди відхилили його позови.

10 грудня Верховній Раді не вистачило голосів для ухвалення закону про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови 27 березня 2016 року.

22 грудня близько 30 депутатів фракції "Самопоміч" блокували трибуну, вимагаючи призначити вибори міського голови Кривого Рогу. Пізніше ВР ухвалила рішення розглянути дане питання об 11.00 23 грудня.

Милобог: це ще не перемога, хай підпише президент

Кандидат у мери Кривого Рогу від "Самопомочі" Юрій Милобог вважає, що призначення нових виборів міського голови ще не є перемогою, і закликає своїх прибічників до подальшої мобілізації зусиль, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми ще не перемогли, ми взяли лише перший рубіж. Зараз необхідно мобілізуватися і не дати їм ані єдиного шансу", - сказав він, виступаючи перед людьми, які зібралися в середу біля будівлі Верховної Ради на мітинг із вимогою призначити перевибори в Кривому Розі.

У свою чергу присутній на мітингу народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко також зазначив, що для остаточної перемоги Ю.Милобога над оголошеним за підсумками нещодавніх виборів мером Юрієм Вілкулом необхідно докласти ще багато зусиль. Зокрема, він нагадав, що ухвалений закон ще має підписати президент України Петро Порошенко.

Вілкул-молодший говорить про "конституційний беспредєл"

У парламентській фракції "Опозиційний блок" назвали "конституційним беспредєлом" призначення Верховною Радою перевиборів мера м.Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.).

"Ми тільки що побачили в залі абсолютний конституційний беспредєл, влаштований бандою рейдерів, які фактично просто хочуть захопити Кривий Ріг. Вони наплювали на вибір виборців семисоттисячного міста", - заявив журналістам нардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул, чий батько Юрій раніше був оголошений мером Кривого Рогу.

Разом з тим, він підкреслив, що "Опозиційний блок" братиме участь у перевиборах і висловив переконання, що кандидат від їхньої політсили "знову переможе".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: рада, позачергові вибори мера Кривого Рог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]