Вт, 2024-03-19, 08:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Рада ухвалила Держбюджет-2015. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада України 29 грудня, о 4-й ранку, ухвалила в другому читанні і в цілому проект державного бюджету на 2015 рік. За це рішення проголосували 233 народних депутати із 329 зареєстрованих у залі.

Зокрема від "Блоку Петра Порошенка" 120 голосів, "Народного фронту" - 81, "Самопомочі" - 10, Радикальної партії - 17, позафракційних - 5, а від "Батьківщини", "Опозиційного блоку", груп "Воля народу" та "Економічний розвиток" - по 0 голосів "за".

Бюджет розраховано з прогнозу падіння економіки в 4,3% за інфляції 13%. Доходи бюджету встановлено в розмірі 475,240 млрд грн, видатки - 527,194 грн, граничний обсяг дефіциту держбюджету в 63,670 млрд грн.

Також уночі проти 29 грудня Рада схвалила пакет необхідних законопроектів для забезпечення дохідної частини бюджету.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи бюджет, зазначав, що документ буде коригуватися - залежно від домовленостей з кредиторами. Причому перший такий перегляд відбудеться не пізніше 15 лютого.

Яценюк нагадав, що на безпеку й оборону в бюджеті виділено 90 млрд грн, з яких близько 6 млрд грн становлять держгарантії держконцерну "Укроборонпром" на закупівлю і виробництво озброєння.

Крім того, за словами Яценюка, Фонд регіонального розвитку отримає близько 3 млрд грн, ще 500 млн грн піде на республіканську дитячу лікарню "Охматдит". Києву буде надано 1,9 млрд грн на обслуговування позик.

Також Яценюк зазначив, що Кабмін готовий внести до законопроекту пункт про перегляд зарплат чиновників у бік скорочення.

"Прошу проголосувати, а 15 лютого ми разом дамо країні новий бюджет", - сказав Яценюк.

Луценко: влада дала три серйозні сигнали

Сьогодні в Україні є коаліція, яка здатна проводити реформи. Таку думку висловив лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає прес-служба партії.

"Вчора і сьогодні почав реалізовуватися цей процес, до якого я прагнув з моменту обрання уряду: міністри разом з парламентською коаліцією почали працювати над предметними поправками. У неділю на третьому поверсі парламенту, в залі засідань, працювало близько 30 осіб – міністрів, депутатів, радників. Це був один колектив. У той момент я відчув, що все буде добре і сьогодні буде результат", – сказав Луценко.

За його словами, звичайно, прийняті закони потребують доопрацювання.

"Я не сумніваюся, що багато речей є не дороблені в силу того, що уряд працює тільки кілька тижнів. Процедура не була дотримана в силу цієї обставини. Але я можу сказати, що сьогодні ми дали три серйозні сигнали: в Україні є коаліція, ця коаліція здатна проводити реформи, ці реформи проводяться не за рахунок людей, а за рахунок олігархічних кіл. Ці сигнали сьогодні були дуже важливими і я боровся за них до останнього. Я дуже щасливий, що у нас це вийшло", – зазначив лідер фракції.

Нагадаємо, 26 грудня, міністр фінансів Наталія Яресько попередила, що без ухвалення парламентом держбюджету до кінця цього року Україна може залишитися без фінансової підтримки міжнародних донорів.

28 грудня переговори між урядом і парламентською коаліцією проходили "в секретному місці" у форматі "без краваток". А президент Петро Порошенко на засіданні фракції "БПП" підкреслив: депутати або повинні проголосувати за запропоновані ним проекти, або вийти з фракції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: Рада ухвалила Держбюджет-2015. ВІДЕ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]