Вт, 2024-04-16, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Рада закликала іноземні парламенти до санкцій проти Росії
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада України закликала парламенти іноземних держав посилити санкції проти Росії та скласти персональні санкційні списки правлячої верхівки Російської Федерації, передає УНІАН.

У зверненні Верховної Ради до парламентів іноземних держав, Європейського парламенту та міжнародних парламентських асамблей щодо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації за організацію терористичних актів в Україні, яке підтримали 239 із 308 зареєстрованих народних депутатів, міститься заклик до необхідності звернення до РФ з вимогою припинити агресію проти України.

Також у зверненні йдеться про необхідність "продовжити та посилити санкції проти Російської Федерації; встановити персональні санкційні списки проти правлячої верхівки Російської Федерації, які встановили режим державного тероризму".

У зверненні міститься прохання активізувати міжнародний моніторинг за ситуацією в окупованих РФ територіях у сфері дотримання прав і свобод людини та негайно реагувати на будь-які порушення; підтримати зусилля України, спрямовані на звільнення громадян України, які незаконно утримуються на території Російської Федерації.

Крім того, депутати наголошують на необхідності не допустити безкарності винних у злочинах проти людяності, вчинених від початку російської терористичної агресії проти України; вимагати від РФ повного та безумовного виконання Мінських угод.

"Вимагаємо від Російської Федерації припинення агресії проти України, негайного і безумовного звільнення всіх українських політичних заручників та в’язнів, відмови від практики міжнародного тероризму", - сказано у зверненні.

США, ЄС, а також країни "Групи сімки" і ряду інших країн світу, в основному в Європі, запровадили проти Росії й сепаратистів у Криму і на Донбасі кілька пакетів санкцій, зокрема через анексію Росією українського Криму й агресію Росії на сході України. При цьому вони вже неодноразово заявляли, що у разі погіршення ситуації санкції можуть бути посилені, а скасування можливе тільки після деокупації Криму або після повного виходу Росії з конфлікту на сході України й повернення Києву контролю над регіоном.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: іноземні парламенти, рада, санкції проти Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]