Чт, 2024-03-28, 19:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Raiffeisen може скоротити бізнес у Росії - ЗМІ
Інші останні Новини російської федерації

Raiffeisen Bank International може скоротити бізнес у Росії і країнах Східної Європи через високі ризики і занадто низькі прибутки. Про це пише російське видання "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

Банк переглядає всі ринки і всі бізнес-сегменти, рішення буде прийнято в першій половині 2015 року, заявив голова правління RBI Карл Севальда в інтерв'ю корпоративній газеті Raiffeisen-Zeitung.

"Там, де ми не зможемо отримати задовільний фінансовий результат і де не буде поліпшень, ми скоротимо наш бізнес або зовсім підемо з ринку", - сказав він.

Раніше RBI оцінювала можливі втрати через кризу в Україні і в Росії в 2014 році більш ніж на 500 млн євро. А 5 січня RBI повідомила акціонерів, що може списати гудвіл російської "доньки" на 148 млн євро.

"Зміна економічного середовища може призвести до погіршення майбутніх результатів банку в Росії і переоцінки гудвілу", - йшлося в повідомленні групи.

Списання гудвілу - це бухгалтерська процедура, пояснює голова правління "Райффайзенбанку" Сергій Монін.

"У 2006 році ми об'єдналися з "Імпексбанком", гудвіл, що залишився на сьогоднішній день, - це 148 млн євро, а коли очікується зниження майбутніх грошових потоків, то гудвіл списується".

За підсумками 2014 року RBI очікує, що чистий прибуток російської "доньки" становитиме близько 300 млн євро.

За дев'ять місяців 2014-го він становив 289 млн євро, що на 24,3% менше ніж результат попереднього року, випливає зі звітності за МСФЗ. Якби не цей прибуток, група була б збитковою.

Консолідований прибуток RBI за три квартали 2014-го - 259 млн євро, що на 44% менше, ніж позаторік.

Нагадаємо, в грудні стрімке падіння російського рубля породило справжню паніку: пересічні громадяни масово забирають вклади з банків, а бізнесмени терміново виводять капітали за кордон.

Голова Комітету цивільних ініціатив Олексій Кудрін попередив, що Росія в 2015 році ввійде в повноцінну економічну кризу, ВВП упаде, навіть якщо буде зростання цін на нафту до 80 доларів за барель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: скоротити бізнес, Росії, Raiffeisen, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]