Вт, 2024-03-19, 06:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
У центрі Лондона грандіозний концерт став фіналом вшанування Діамантового ювілею королеви Єлизавети. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

На площі біля Букінгемського палацу в центрі Лондона відбувся грандіозний концерт на честь Діамантового ювілею королеви Єлизавети розповідає BBC Russia. Королева зайняла своє місце на трибуні в супроводі принца Чарльза о 21.00 за місцевим часом. Її чоловік герцог Единбурзький не зміг бути присутнім на концерті, бо потрапив до лікарні через запалення сечового міхура, провівши більшу частину дня в неділю на річці Темзі, де брав участь в королівському параді.

Концерт відкрив співак Роббі Вільямс, у минулому член групи Take That. Його виступ супроводжувався феєрверком. Потім на сцену виходили Енні Леннокс, Том Джонс, Елтон Джон, Стіві Вандер, Пол Маккартні, а також відомі коміки й оперні співаки. Група Madness виконала кілька своїх пісень з даху Букінгемського палацу.

Кульмінацією концерту стало виконання кількома солістами та хорами з різних країн Співдружності спеціально написаної до ювілею пісні Sing, авторами якої стали організатор концерту Гері Барлоу і лорд Ллойд Веббер.

Концерт закрив своїм виступом сер Пол Маккартні, який виконав кілька пісень з репертуару групи Beatles, зокрема Magical Mystery Tour, Let It Be, а також власну пісню Live and Let Die.

Наприкінці концерту на сцену вийшла королева Єлизавета в супроводі членів королівської сім'ї. Принц Чарльз виголосив коротку промову, в якій він подякував від імені матері учасникам концерту та публіці і побажав якнайшвидшого одужання батькові.

Потім королева взяла участь в церемонії запалювання останнього з 4500 факелів, якими в Британії та країнах Співдружності відзначали її ювілей. Вона поклала кришталевий кристал у формі діаманта в спеціальний футляр, що привело в дію механізм, який запалив національний факел, встановлений на бульварі Мелл перед палацом.

Ще до концерту по всій країні було запалено тисячі смолоскипів, зокрема на всіх королівських резиденціях, а також на історичних пам'ятках у Лондоні та Единбурзі.

На концерті були присутні герцог і герцогиня Кембриджські, принц Гаррі, принцеса Анна. Серед глядачів були також прем'єр-міністр Девід Кемерон і його заступник Нік Клегг. Тисячі людей спостерігали за концертом у величезних екранів, встановлених на бульварі Мелл і в Гайд-парку.

Принц Філіп потрапив до лікарні

Тим часом чоловік королеви Великобританії Єлизавети II принц Філіп був госпіталізований з інфекцією сечового міхура і пропустить решту урочистостей з нагоди Діамантового ювілею перебування монарха на троні, повідомила прес-служба Букінгемського палацу.

"Сьогодні вдень герцог Единбурзький був доставлений в лондонську лікарню імені короля Едварда VII з Віндзорського замку, після того як у нього була виявлена інфекція сечового міхура. Він пройде обстеження та курс лікування, - йдеться в повідомленні прес-служби Букінгемського палацу. - Принц Філіп перебуватиме в лікарні під спостереженням лікарів кілька днів".

Прес-секретар палацу додав, що королева буде присутньою на сьогоднішньому святковому концерті, який відвідає 12 000 осіб.

Герцог виглядав здоровим для своїх 90 років у неділю під час параду по Темзі на борту королівської баржі. В цей день було холодно і падав проливний дощ, але, незважаючи на це, королева та її чоловік провели 80 хвилин на відкритій палубі, подолавши 11 кілометрів по річці в супроводі тисячі суден.

У грудні минулого року герцог Единбурзький також був госпіталізований, після того як відчув біль в грудях. У клініці йому була проведена операція з усунення закупорки артерій.

Принц, якому цієї неділі виповнюється 91 рік, не зможе відвідати урочисте богослужіння, яке пройде у вівторок в соборі Святого Павла в Лондоні.

Потім на цей день заплановано два заходи, обід у Вестмінстерському залі прийомів і поїздка в кареті до Букінгемського палацу. Після цього королева з'явиться на балконі палацу і відбудеться повітряний парад.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Діамантового ювілею королеви Єлизав, лондона, концерт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]