Пт, 2024-04-19, 05:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Ратифікація угоди про відкрите небо між Україною та ЄС усе ще блокується питанням Гібралтару - Пивоварський
Інші останні Економічні новини

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський констатує, що в питанні ратифікації Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС змін немає - документ залишається заблокований питанням Гібралтару. Про це міністр повідомив журналістам у понеділок у Брюсселі по завершенні візиту, передає УНІАН.

"Основна мета візиту - проговорити Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. На жаль, зараз я не можу сказати, що ми просунулися дуже далеко. Знову ми почули те, що є проблема між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і ми домовилися, що продовжимо активно піднімати це питання на всіх рівнях. Зараз це питання не України, а загальноєвропейське питання", - сказав міністр.

При цьому Пивоварський підкреслив, що ця ситуація є "унікальною, коли ми готові, але внутрішньо європейське питання не дозволяє щось підписати". "Ба більше, це внутрішньо європейське питання зупинило ще декілька важливих договорів з іншими країнами. Тому наші колеги-європейці будуть активно просувати вирішення питання Гібралтару", - додав він.

Міністр також повідомив, що європейська сторона планує врегулювати це питання до кінця 2015 року. "Як буде насправді - будемо дивитися", - підкреслив Пивоварський.

Глава відомства також повідомив, що в такій ситуації Київ вже почав "певний час тому двосторонню лібералізацію на основі двосторонніх договорів".

Під час зустрічей також порушувалося питання інфраструктури на сході України. "Я поінформував колег, які інфраструктурні втрати з зони АТО, прикордонної зони для того, щоб наші колеги поступово почали думати про можливу фінансову допомогу. Якщо обрахувати втрати, то ми говоримо про суму більше мільярда доларів", - констатував він.

Крім того, під час переговорів порушувалися питання розвитку внутрішніх водних шляхів, питання реформування залізничного транспорту і Укрзалізниці.

Нагадаємо, Україна та ЄС уже парафували угоду про спільний авіапростір, але її підписання заблокувала суперечка навколо Гібралтару.

Мініфраструктури запустило два проекти відкритого неба в аеропортах Львова і Одеси, знявши всі обмеження на польоти туди і запропонувавши іншим країнам зробити те саме.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: україна, питання Гібралтару, Пивоварський, ЄС, відкрите небо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]