Сб, 2024-04-20, 06:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:46
Разумков - Проєкт змін до Конституції щодо децентралізації має бути узгодженим із місцевою владою
Інші останні Політичні новини

Законопроєкт про зміни до Конституції щодо децентралізації має бути узгоджений з місцевою владою.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час виступу на XVI Українському муніципальному форумі в Одесі.

“Цей законопроєкт (про зміни до Конституції щодо децентралізації, - ред.) повинен включати в себе максимально узгоджену позицію — як у стінах Верховної Ради України, тому що всі добре пам’ятають, що для ухвалення змін до Конституції необхідно 300 голосів.

Так само цей законопроєкт повинен бути узгоджений і з місцевою владою. Тому що саме вам потім за цією реформою жити і працювати, саме вам реалізовувати ті повноваження, які фактично сьогодні вам уже передані в громади. Тому що це не лише ресурси, це і відповідальність, яка буде лежати на кожному з вас і кожному з нас”, - зазначив спікер.

Він додав, що завершення реформи децентралізації — одне з ключових питань на порядку денному Верховної Ради.

Разумков висловив сподівання незабаром побачити відповідний законопроєкт.

Як повідомлялося, у грудні 2019 року Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".

У січні 2020 року, після дискусій в експертному середовищі, у місцевому самоврядуванні і у суспільстві, запропоновані зміни були відкликані з парламенту для доопрацювання.

Відтоді триває робота з напрацювання нової редакції змін до Конституції в частині децентралізації.

Проєкт змін до Конституції щодо реформованої системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади і децентралізацію владних повноважень погодили всі учасники Конституційної комісії, утвореної главою держави. Після погодження в Офісі Президента документ направлять до Верховної Ради.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 557 | Додав: adminA | Теги: Разумков, проєкт змін до Конституції, децентралізація, місцева влада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]