Пт, 2024-03-29, 16:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Разумков прокоментував заяви Євросоюзу і США щодо конкурсу на посади у САП - не бачу проблеми
Інші останні Політичні новини

Не бачу проблеми: Разумков прокоментував заяви Євросоюзу і США щодо конкурсу на посади у САП

Там закликали до того, щоб був проведений чесний відбір на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не бачить жодної проблеми у проведенні чесного відбору на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на якому наголошують ЄС і США у своїх заявах.

Про це спікер парламенту заявив в ефірі ток-шоу "19" на телеканалі ZIK.

"Парламент ухвалив цю постанову (про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП – ред.), якщо ми сьогодні про ту заяву, офіційну, яка була з боку США, Європейського Союзу, з боку посольств Великої сімки, то вони закликають до того, щоб був проведений чесний відбір на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, я не бачу в цьому ніякої проблеми", - сказав Разумков.

Очільник ВР наголосив, що не бачить в заявах США та ЄС тиску, натомість це правильно.

"Я думаю, що це правильно і так й буде відбуватися, тому що ми, в першу чергу як громадяни цієї держави, повинні прагнути, щоб ця інституція була незалежна, і щойно ми про це проговорили, вона повинна діяти в інтересах українського суспільства, народу, а не в інтересах якоїсь політичної сили, влади, опозиції", - сказав Разумков.

Нагадаємо, напередодні народні депутати підтримали проєкт постанови про визначення представників до складу комісії, яка обиратиме керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

США і Європейський Союз відреагували на рішення Верховної Ради та закликали забезпечити прозорий процес відбору керівників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 592 | Додав: adminA | Теги: заяви Євросоюзу і США, сап, Разумков | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]