Чт, 2024-04-25, 06:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
"Разумков став жертвою сильного бажання Офісу президента знищити інституції держави", – політтехнолог
Інші останні Кримінальні новини

Знищення парламентаризму в Україні відбулося набагато раніше відставки спікера Дмитра Разумкова. Про це розповів заступник директора Агентства моделювання ситуацій, політтехнолог Олексій Голобуцький.

Експерт зазначив, що відставка Дмитра Разумкова з посади спікера парламенту є цікавою не розколом Зе-команди, яка брала участь у здійсненні проєкту "Слуга народу".  І не особистим конфліктом президента Володимира Зеленського та Разумкова або Разумкова та Андрія Єрмака.

"Ця відставка демонструє, що Зеленського та його оточення не влаштовує навіть декорація парламентаризму, яку намагався забезпечити Разумков. Навіть видимість процедури, яка була важливою спікеру просто для збереження обличчя. Тому що після появи монобільшості у Верховній Раді парламент – давно вже не парламент. З Разумковим або без нього. Також Банкову дратувало намагання спікера думати про власне майбутнє в той час, як люди при владі намагаються щосили експлуатувати поточний момент. Разумков став жертвою невгамовного бажання президента та його оточення якнайшвидше знищити державні інституції", – підкреслив Голобуцький.

На думку політтехнолога, своїм бажанням Зеленський нагадує раннього Олександра Лукашенка. Спікери Верховної Ради Білорусі, яким довелося працювати із президентом-популістом, теж не були його ворогами. Ці радянські у недавньому минулому політики намагалися просто працювати за правилами. Втім, Лукашенку було начхати на будь-які правила. Його єдиною державною інституцією були силовики, що й довів недавній розгін білоруських протестів.

"Україна з 2019 року розвивається за тим самим сценарієм захоплення держави, знищення її інституцій, узурпації влади. Але, Лукашенко творив свій білоруський кошмар на російські гроші. Саме вони були фундаментом його режиму. У розпорядженні Зеленського є інфантильність українців, але грошей немає. Захід не буде фінансувати провінційний авторитаризм. Росія дасть гроші тільки у тому випадку, якщо Зеленський покладе Україну до ніг Путіна. Ніякої можливості зробити це у президента нема. Але узурпація влади все одно буде продовжуватися аж до краху чинного режиму, як це було у 2014 році.

Держава разом з її економікою, соціальною сферою та безпекою впаде прямо на голови здивованих українців. Сила удару буде такою, що її відчують усі – і найбагатші, і найобмеженіші. Це й буде тим щепленням від популізму та авторитаризму, на яке ми заслужили", – підсумував Голобуцький.

Дмитро Разумков, який був  відкликаний з посади голови Верховної Ради 7 жовтня 284 депутатами, планує працювати в комітеті з питань свободи слова у Верховній Раді. Раніше політик розкритикував президента України Володимира Зеленського за невиконання обіцянок перед українцями та заявив, що дуже розчарований у колишніх соратниках.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: україна, знищення парламентаризму | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]