Пт, 2024-05-03, 19:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:22
Рекордна спека спостерігається на планеті 10 місяців поспіль
Інші останні Прогноз погоди

Жителі Каліфорнії мали вихідні за вихідними прохолодною, штормовою погодою, і Сьєрра-Невада була благословлена ​​здоровим сніговим покривом. Але реальність така, що навіть останні кілька місяців було на 2 градуси вище середнього. Планета переживає жахливу смугу рекордної спеки: березень став 10-м місяцем поспіль, коли середня глобальна температура була найвищою за всю історію.

Це було б шокуюче, якби це не було таким передбачуваним. Незважаючи на все, що ми знаємо про наслідки спалювання викопного палива, людство все ще рухається в неправильному напрямку з самознищенням. Минулого року забруднення парниковими газами піднялося до нового максимуму, збільшившись на 1,1% порівняно з попереднім роком.

Якщо 10 місяців рекордної спеки недостатньо, щоб підштовхнути світових лідерів до кризи, то важко сказати, що станеться.

Це має бути миготливе червоне попередження про те, що ми вступаємо на нову небезпечну територію та маємо змінити курс. У нас є технологія відновлюваної енергії, але вона впроваджується надто повільно, щоб захистити людей, тварин і рослини від неприйнятного рівня страждань.

Концепція вищої середньої глобальної температури не малює справжньої картини наслідків, які хвилі сильної спеки, посухи, шторми, лісові пожежі та інші кліматичні катаклізми мають на землі. У деяких громадах справи значно гірші за середні. І приклади знайти неважко. Фенікс минулого року зафіксував 31 день поспіль з температурою 110 градусів. Представники округу Марікопа підтвердили понад 600 смертей, пов’язаних зі спекою, у 2023 році, побивши рекорд попереднього року.

У Техасі Panhandle цього року сталася найбільша лісова пожежа в історії штату, яка спалила понад 1 мільйон акрів і вбила тисячі худоби. На Африканському Розі громади, які переживають кризу голоду після трьох років посухи, минулого року постраждали від проливних дощів і повеней, які забрали життя сотень людей у ​​Сомалі, Кенії, Ефіопії та Танзанії.

Хоча ці катастрофи відповідають прогнозам вчених щодо підвищення температури, деякі стурбовані тим, що стрибок глобальної температури, який почався минулого літа, є ознакою того, що потепління може прискорюватися. Ми вже перебуваємо на межі підвищення глобальної температури на 2,7 градуса (1,5 градуса за Цельсієм), обмеження, яке фактично кожна нація на Землі погодилася триматися нижче, щоб запобігти катастрофічним наслідкам клімату.

Одна з найважливіших речей, яку американці можуть зробити прямо зараз, — це реалізувати свою політичну владу на виборчій урні, вимагаючи від лідерів усіх рівнів влади вжити серйозних заходів щодо зміни клімату або залишитися поза посадою.

Цього року ставки особливо високі. Колишній президент, який має, мабуть, найгірший кліматичний рекорд в історії США, скасувавши понад 100 заходів захисту навколишнього середовища, зіштовхується з президентом, який зробив для боротьби зі зміною клімату більше, ніж будь-хто до нього, навіть якщо цього все одно недостатньо. І все ж вибір має бути ясним, якщо ми хочемо припинити встановлення рекордів місяць за місяцем і рік за роком.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 130 | Додав: admin | Теги: спека, планета, рекор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]