Пт, 2024-04-19, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:49
Ремонтників допустили до ЛЕП. Та окупанти кримчанам світло не дадуть
Інші останні Новини з регіонів України

Учасники блокади Криму допустили ремонтників "Укренерго" до підключення лінії електропередач (ЛЕП) "Каховська-Титан" у Херсонській області.

Про це у понеділок 7 грудня повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Путілов, повідомляє прес-служба ОДА.

"В результаті проведеної роботи і переговорів, бригади "Укренерго" близько 14:00 допустили до підключення до електроенергії ЛЕП "Каховська-Титан". Провокацій та конфліктів не допущено", - йдеться в повідомленні.

Поліція здійснює охорону громадського порядку.

На місці підриву опор на переговорах з активістами в Каланчацькому районі була присутня перша заступниця голови облдержадміністрації Валентина Січова. Також на місце прибув активіст енергетичної блокади АР Крим Ленур Іслямов. Координація здійснювалася в телефонному режимі.

За словами Путілова, підключення ЛЕП "Каховська-Титан" дозволить стабілізувати ситуацію з енергопостачанням Каланчацького та Чаплинського районів, які були запитані з аварійно-резервною схемою".

Раніше повідомлялося, що 6 грудня після зустрічі з президентом активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили розпочати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан".

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що півострів може розраховувати не більше, ніж на 200-250 МВт, тоді як загальна потреба Криму в електроенергії становить 1050-1100 МВт.

Вранці 7 грудня було оприлюднено заяву інших учасників блокади - представників "Правого сектору" та ветеранів "Айдару", в якому вони висловили незгоду з увімкненням. Вони повідомили, що темної ночі співробітники НЕК "Укренерго" спільно з МВС та СБУ намагалися включити лінію "Каховська-Титан", але цього їм не вдалося.

Аксьонов заявив, що електроенергію з України не прийме

Лідер колабораційного "уряду" Криму Сергій Аксьонов заявив, що відмовиться від поставок електроенергії з України в разі їх відновлення.

Про це він сказав, коментуючи домовленість між владою Херсонської області та організаторами блокади півострова про відновлення ВЛ "Каховка - Титан", передає близьке до Аксьонова видання "Кримінформ".

"Ми вже давно відмовилися від всього українського... Електроенергія - була остання "нитка", яка пов'язувала нас з Україною. От сьогодні ми відрізані вже повністю і не маємо намірів знову підтримувати ці відносини", - сказав Аксьонов.

За його словами, зараз "кримчани самі просять раз і назавжди відмовитися від купівлі електроенергії в Україні".

Окупований Росією Крим був повністю знеструмлений вночі проти 22 листопада в результаті підриву опор ЛЕП у Херсонській області. Учасники блокади Криму, що стартувала на адміністративному кордоні з півостровом 20 вересня, перешкоджали ремонту ЛЕП, вимагаючи звільнення політв’язнів, безперешкодного в’їзду для міжнародних спостерігачів до Криму та припинення репресій проти кримських татар на півострові.

Зараз енергосистема півострова працює в ізольованому режимі, задля економії застосовуються віялові відключення. Запроваджено режим надзвичайного стану, оскільки власних потужностей там вистачає лише для об'єктів соціальної сфери (проте, вони насамперед спрямовуються на військові об'єкти РФ та пропагандистські цілі, скажімо, на підсвічування рекламних бордів із зображенням Путіна). Тим часом на окупованому українському півострові зростає невдоволення місцевого населення: люди перекривають дороги, виходять на акції протесту, погрожують голодуванням, а окупаційна "влада", у свою чергу, іронізує, розповідаючи про "хорошу ауру", що утворилася в знеструмлених і відключених від телефонного зв'язку районах Криму, а також пропонує називати дітей Генераторами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: ремонтники, допуск до ЛЕП, окупанти кримчанам світло не дадуть | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]