Вт, 2024-03-19, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Режим Путіна повертається до ядерної доктрини СРСР і "потягів Апокаліпсису"
Інші останні Новини російської федерації

Російська влада найближчим часом відновить створення бойового залізничного ракетного комплексу (БЗРК), заявив 13 грудня 2013 году заступник командувача Ракетних військ стратегічного призначення РФ Андрій Філатов.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

"Найближчим часом зміни в матеріалізації цієї ідеї відбудуться. Можу сказати, що треба очікувати. Я думаю, що ця ідея буде реалізована найближчим часом", - сказав він.

Раніше джерело у військово-промисловій галузі Росії повідомило, що така зброя може з'явитися в ракетних військах стратегічного призначення через чотири роки, але рішення про виробництво ще не ухвалене.

БЗРК ("потяг Апокаліпсису", як називають його на Заході) являє собою спеціальний залізничний потяг, у вагонах якого розміщуються ядерні ракети та системи управління.

Такі комплекси перебували на озброєнні в СРСР, а потім в Росії до 2005 року, коли вони були зняті з бойового чергування у зв'язку з підписанням договору СНО-2, нагадує "Укрінформ".

Вважалося, що завдяки постійній мобільності БЗРК менш уразливі до превентивного удару, а противнику важче простежити запуск стратегічної ракети.

Заяви російських воєначальників про можливе відродження в російській армії комплексів БЗРК звучать з 2009 року, зауважує "BBC-Росія".

У грудні 2013 року в пресі з'явилася інформація про відродження в Росії комплексів БЗРК на новій технологічній основі.

Новий комплекс, оснащений МБР з розділовою головною частиною, буде замаскований під стандартний вагон-рефрижератор, довжина якого 24 метри при довжині ракети 22,5 метра.

У липні Державний департамент США звинуватив режим Володимира Путіна в порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

У щорічній доповіді Держдепартаменту, присвяченій ходу виконання договорів про роззброєння, стверджувалося, що Росія порушила зобов'язання "не мати, не виробляти і не випробовувати крилату ракету наземного базування дальністю від 500 км до 5,5 тисяч кілометрів".

Преса припустила, що претензії американців можуть бути пов'язані з новими ракетами, розробленими для "Іскандерів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: потягів Апокаліпсису, ядерної доктрини СРСР, режим Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]