Чт, 2024-04-25, 22:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
Резолюцію проти участі РФ в саміті G7 прийняв Конгрес США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Конгрес США прийняв резолюцію проти участі РФ в саміті G7

Документ прийнято через окупацію Криму і Донбасу.

Комітет у закордонних справах Палати представників США прийняв резолюцію проти участі Росії в майбутньому саміті країн «Великої сімки» через окупацію Сходу України. Про це йдеться в прес-релізі конгресмена від Демократичної партії Альбео Сіріса (Albio B. Sires), опублікованому в його Twitter.

Ініціатор голосування Сіріс підкреслив, що Росії не можна дозволити брати участь в саміті через окупацію Сходу України, дестабілізації на Близькому Сході і численних порушень прав людини.

Він подякував колегам з комітету за підтримку і підкреслив, що Кремль не зможе брати участь в самітах, поки не буде відповідати міжнародним демократичним стандартам.

Сіріс підкреслив, коли Росія була виключена з «Великої вісімки» в 2014 році після її агресії в Україні, решта сім країн погодилися на кілька умов, які вона повинна була виконати, перш ніж їй би дозволили брати участь в майбутніх самітах.

«Росія не виконала жодного. Вона здійснювала ще більшу агресію в Україні і підривала демократію в інших країнах, включаючи США», - додав він.

Нагадаємо, в серпні ц.р. президент США Дональд Трамп під час саміту «Великої сімки» G7 в місті Біарріц (Франція) пішов на конфлікт з лідерами країн-учасниць заради повернення Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: резолюція проти участі РФ, саміт G7, конгрес США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]