Вт, 2024-04-23, 10:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Результати перевірки виконання рекомендацій, наданих Україні, РФ і ОРДЛО повідомила Моніторингова місія ООН
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В ООН оприлюднили результати перевірки виконання рекомендацій, що стосуються прав людини, Україною, Росією і "Д/ЛНР".  Як з'ясувалося, Росія не виконала майже нічого, з рекомендованого ООН, а Україна впоралася на дві третини.

Про це сказано в доповіді Моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй з прав людини передають Українські Новини. У доповіді наголошується, що Україна повністю виконало 12% рекомендацій місії та частково - 57%.

Також повідомляється, що" ДНР "і "ЛНР" повністю виконали 3% рекомендацій і частково виконали 19%. При цьому в Криму не було виконано Росією, яка захопила півострів, 97%.

У доповіді зазначено, від України очікують серед іншого забезпечити безперервне надання адміністративних та інших послуг в територіальних громадах Донбасу, де місцеві вибори не проводилися, зокрема за допомогою створення військово-цивільних адміністрацій. Також рекомендовано забезпечити рівний доступ населення до банківських послуг, незалежно від місця проживання або статусу внутрішньо переміщеної особи.

Місія також рекомендує Україні забезпечити роботу комісії з питань зниклих безвісти осіб за особливих обставин, а також скасувати прив'язку виплати пенсій до виконання вимоги про реєстрацію як ВПО.

Від окупаційної влади на Донбасі в ООН зажадали забезпечити умови утримання під вартою, що відповідають міжнародним нормам і стандартам. Крім того, "ДНР" і "ЛНР" повинні надати інформацію про місцеперебування всіх затриманих їх сім'ям і адвокатам.

В ООН відзначили також необхідність надання міжнародним спостерігачам доступ до всіх затриманих і до місць позбавлення волі в ОРДЛО. Також згадується і необхідність забезпечення можливості добровільного переведення ув'язнених до початку конфлікту на підконтрольну територію незалежно від реєстрації їх місця проживання.

У доповіді також дані рекомендації для РФ, серед яких необхідність дотримання зобов'язання держави, яка окупувала Крим, відповідно до Міжнародного гуманітарного права. Також в ООН просять від Москви забезпечити доступ до Криму міжнародних місій з прав людини та неурядових правозахисних організацій.

Окремо згадується і вимога про скасування дискримінаційних заборон або обмежень діяльності релігійних груп в Криму, в тому числі "Свідків Єгови" і Православної Церкви України. В ООН також рекомендують не депортувати затриманих в РФ для відбування там тюремного ув'язнення і повернути в Крим раніше депортованих людей.

Раніше моніторингова місія ООН з дотримання прав людини в Україні звернула увагу на неможливість дітей, що народилися на непідконтрольних Києву територіях Донбасу, отримувати ряд державних послуг через відсутність українського свідоцтва про народження. Така інформація була вказана у звіті місії, опублікованому 11 березня.

Також в доповіді Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) говориться, що в порівнянні з попереднім звітним періодом ситуація з безпеки істотно покращилася після угоди про перемир'я 27 липня 2020 року. В результаті активних бойових дій із застосуванням легкого озброєння і стрілецької зброї були поранені три цивільних, а жертвами вибухів мін стали 36 цивільних осіб (вісім загиблих і 28 поранених).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 596 | Додав: adminA | Теги: ОРДЛО, виконання рекомендацій, україна, РФ, Моніторингова місія ООН | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]