Пт, 2024-04-19, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
Рішення про неможливість проведення виборів у Маріуполі було б оптимальним варіантом - Магера
Інші останні Політичні новини

Оптимальним варіантом було б ухвалення рішення про неможливість проведення виборів у Маріуполі.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Я думаю, що стосовно Маріуполя треба говорити, що позиція самої ЦВК не у всіх випадках відображає позицію всіх без винятку членів ЦВК, але разом з тим позиція ЦВК відображена в наших постановах, було прийнято постанову ЦВК про скасування окремих рішень цієї комісії. Також нещодавно ЦВК приймала рішення про дострокове припинення повноважень 6 членів цієї виборчої комісії за систематичне невиконання обов'язків, як зазначено у нашій постанові. Разом з тим хочу зазначити, що я особисто з багатьма рішеннями не згоден, оскільки у мене викликає великі сумніви щодо можливості проведення виборів у Маріуполі в сьогоднішніх умовах", - заявив заступник голови ЦВК.

"Як на мене, оптимальним варіантом було ухвалення рішення про неможливість проведення виборів депутатів та голови Маріуполя. Для того щоб провести в інший час, в інших умовах, щоб провести і конкурентну боротьбу, і які б гарантували незалежність самої територіальної виборчої комісії від впливу сторонніх політичних сил", - зазначив він.

Як повідомлялося, 18 жовтня в друкарні "Приазовский рабочий" о 19.00 мало відкритися виїзне засідання Маріупольської міської виборчої комісії. Однак маріупольські партії, об'єднавшись у демократичну коаліцію, заявили, що на вибори 25 жовтня готуються фальсифікації - вони запевняють, що виборчий процес буде грубо порушений у зв'язку з рішенням Маріупольської територіальної комісії про друк бюлетенів у Маріуполі.

У зв'язку з цим представники демократичних сил, чотири кандидати в мери Маріуполя, кілька десятків кандидатів у депутати міськради та журналісти зібралися на мітинг під стінами друкарні "Приазовский рабочий". За підсумками мітингу демократичних сил Маріуполя проти реваншу "регіоналів" було прийнято рішення у вівторок, 20 жовтня, пікетувати Центральну виборчу комісію в Києві, а крім того - провести набір спостерігачів на вибори і надавати розголосу всі протоколи з усіх виборчих дільниць. Демократичні сили у зв'язку зі сформованою ситуацією запропонували перенести місцеві вибори в Маріуполі.

Нагадаємо, керівник Донецької області Павло Жебрівський пропонував не проводити вибори в Маріуполі і заявив, що це було політичне рішення. Жебрівський також зазначив, що намагався умовити бізнесмена Ріната Ахметова не виставляти наближену до нього кандидатуру в Маріуполі. Однак президент Порошенко заявив, що вибори в Маріуполі мають відбутися.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Магера, оптимальний варіант, Рішення, Маріуполь, неможливість проведення виборів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]