Вт, 2024-04-23, 14:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:01
Рішення про звільнення в запас призваних за 5-ту хвилю мобілізації буде ухвалено наступного тижня - Полторак
Інші останні Новини України

  Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак доручив відповідним посадовим особам підготувати документи з пропозиціями щодо забезпечення звільнення в запас військовослужбовців 5-ї черги мобілізації, передає Інтерфакс-Україна.

"Нещодавно у нас відбулася розмова з президентом з питання проведення демобілізації. Незважаючи на ситуацію, що виникла в зоні зіткнення на сході України, глава держави повністю підтримує дане рішення", - наводить слова Полторака прес-служба Міноборони України в четвер, 16 червня.

Наступного тижня зазначені документи розглянуть в Адміністрації президента України і буде ухвалено відповідне рішення.

"Передбачається, що демобілізація почнеться в червні-липні 2016 року", - наголошується в інформації.

Раніше про готовність Порошенка підписати указ про демобілізацію військовослужбовців, які були призвані в рамках 5-ї хвилі часткової мобілізації, повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

П'ята черга часткової мобілізації в лави ЗСУ проводилася в Україні в квітні-травні 2015 року. Вона забезпечила повну ротацію особового складу, призваного в ході 2-ї хвилі мобілізації, і дозволила підготувати достатню кількість військовослужбовців для поповнення військових частин, а також комплектації підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО.

31 травня 2016 року Порошенко заявив, що на службу за контрактом у Збройні сили України з початку року вже надійшло 30 тис. осіб. За його словами, зростанню кількості охочих піти на контрактну службу в армію сприяло значне збільшення заробітної плати військових.

Також він заявив, що проведення чергової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на сході країни.

"Впродовж квітня-березня демобілізували майже всіх, кого призвали в минулому році під час четвертої хвилі мобілізації", - сказав Порошенко.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: звільнення в запас, 5-та хвиля мобілізації, Полторак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]