Пт, 2024-04-26, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
Різницю між Косово і Кримом пояснив прем'єр Чехії
Інші останні Новини Європейського Союзу
Прем'єр Чехії Богуслав Соботка однозначно висловився проти від'єднання Криму від України та приєднання до Російської Федерації, оскільки це суперечить українській Конституції, повідомляє 9 березня "Радіо Прага".

Глава чеського уряду також відмовився порівнювати ситуацію в Криму до відокремлення Косово від Сербії та його визнанню більшою кількістю країн, у тому числі і Чехією.

Богуслав Соботка нагадав, що, на відміну від Криму, в Косово тривалий час мали місце етнічні конфлікти.

"У Криму нічого подібного не спостерігалося. Це Росія скористалася ситуацією в Україні, де громадяни проявили своє невдоволення ситуацією в країні, і перевела її на національний рівень", - сказав голова чеського кабінету.

Соботка переконаний, що дії військових в Криму пов'язані із здійсненням планів Росії.

А от президент Чехії Мілош Земан заявляє, що розуміє інтереси російськомовного населення Криму. Як сказав чеський політик, який має репутацію проросійського, Крим "у 1954 році був приєднаний до України на основі безглуздого рішення Микити Хрущова". Але, сказав Земан, чехи мають свій досвід воєнної інтервенції 1968 року. "Гадаю, що будь-яка воєнна інтервенція створює глибокий рів, який покоління не зможуть засипати".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: різницю, прем'єр Чехії, Косово і Кримом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]