Чт, 2024-03-28, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:30
Рятувальники витягують людей і автівки зі снігових заметів. ВІДЕО
Інші останні Прогноз погоди

В Одеській області протягом минулої доби із снігових заметів витягли понад 180 одиниць транспорту, врятовано 230 осіб.

Як повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, протягом минулої доби (станом на 10.00 понеділка) із заторів, спричинених сніговими заметами, вилучено 181 одиницю техніки, з них 149 легкових, 25 вантажних автомобілів і 7 мікроавтобусів. Врятовано 230 осіб, з яких 8 дітей, передає УНІАН.

Силами ДСНС на території Одеської області та Одеси розгорнуто 7 пунктів обігріву, з них 5 пересувних і 2 стаціонарних.

У селах Кошари і Свердлове Комінтернівського району розгорнуто роботу 3 пересувних мобільних пунктів обігріву, в районі села Червонознам`янка Іванівського району - 1 пересувного мобільного пункту обігріву, в районі Кургана Біляївського району – 1 пункту. В пересувних мобільних пунктах обігріву надано допомогу 195 людям, з них 21 дитині.

Згідно з даними компанії "Одесобленерго", станом на ранок 18 січня, в області знеструмлено 44 населених пункти. До відновлення енергопостачання населених пунктів залучено 21 бригаду обленерго.

За прогнозами Укргідрометцентру, 18 січня на території Одеси і області хмарна погода, хуртовини, місцями сильні, снігові замети, ожеледь. Вітер північний 17-22 м/с з поривами 25-27 м/с. Температура повітря вночі та вдень до 10 градусів морозу.

В Одесі та області з 17 січня складні погодні умови: сильні снігопади і хуртовини, снігові замети при сильному вітрі. На проїжджій частині утворюється ожеледиця і створюється загроза безпеці дорожнього руху.

Мер Одеси Геннадій Труханов закликав усі комерційні структури оголосити 18 січня вихідним днем.

На Миколаївщині протягом доби зі снігових заметів вилучено 63 автомобілі

В Миколаївській області працівникам ДСНС протягом доби зі снігових заметів вилучено 63 автомобілі та надано допомогу 89 особам. Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Для цього залучалось 17 одиниць техніки та 68 чоловік особового складу.

У підрозділах Головного управління ДСНС України в Миколаївській області на цілодобовому чергуванні перебуває 188 одиниць техніки та 125 працівників особового складу.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Миколаївській області до роботи на автошляхах задіяні 63 одиниці техніки та 98 працівників. Шар снігового покрову на автошляхах становить від 5 до 60 см, в переметах - від 1 до 3 метрів біля автошляхів.

На Миколаївщині через снігопад та сильний вітер без електропостачання залишилися 47 населених пунктів, 17 січня з 7.00 в області обмежено рух автотранспорту на дорогах загального користування. Обласна влада оголосила 18 та 19 січня в області вихідними днями.

На Харківщині рятувальники зі снігових заметів добули 16 автомобілів "швидкої", що прямували на виклики

У Харківській області під час снігопаду рятувальники протягом 17-18 січня витягли зі снігових заметів 16 автомобілів швидкої медичної допомоги, які прямували на виклики до хворих.

Як повідомили у головному управлінні ДСНС України в Харківській області, випадки застрягання автомобілів швидкої медичної допомоги були зафіксовані в області протягом 17-18 січня.

За відомостями рятувальників, крім цього ще у 3 випадках було прийнято рішення про транспортування лікарів "швидкої" до місця виклику рятувальною технікою.

Зокрема, сьогодні, 18 січня, о 3.41 до Валківського районного відділу ДСНС звернувся лікар бригади швидкої допомоги, що прямувала до селища Шарівка на допомогу хворому, в якого трапився інсульт. "Швидка" на базі автомобіля Peugeot, з’їхавши з автошляху "Київ - Харків" на дорогу до селища Шарівка, зіштовхнулась із перешкодою, яку не змогла подолати. Попереду був затяжний підйом зі сніговими заметами.

Рятувальники прибули на допомогу до лікарів на рятувальному автомобілі підвищеної прохідності ЗіЛ-131, пересадили до нього лікаря та доставили до місця призначення. Коли виявилось, що хворому потрібна негайна госпіталізація і зробити це можливо лише спеціальним автомобілем "швидкої", рятувальники повернулись до медичного автомобілю, взяли його на буксир та доставили до помешкання хворого. Потім на буксирі рятувальники доставили карету швидкої разом із хворим до автошляху "Київ - Харків", звідки "швидка" самостійно змогла рушити далі до центральної районної лікарні у Валках.

Окрім цього, рятувальники надали допомогу 10 водіям легкових автомобілів виїхати зі снігових заметів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: снігові замети, Люди, рятувальники, автівки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]