Чт, 2024-04-18, 13:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
РНБО: Путін хоче зірвати президентські вибори і захопити Схід України
Інші останні Надзвичайні новини

Головне завдання Росії щодо України - зірвати дострокові президентські вибори, і ризик вторгнення російських військ на територію материкової України на сьогодні досить високий. Про це 27 березня заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій, повідомляє прес-служба відомства.

"Вони (російська влада) продовжують свою тактику по дестабілізації ситуації в Україні, і на сьогодні їх головне завдання - дестабілізація та недопущення проведення президентських виборів 25 травня. І навколо цього сконцентровані їхні плани", - зазначив Парубій під час веб-конференції з главою Атлантичної ради США Деймоном МакВилсоном.

Він підкреслив, що, за наявними даними, можна стверджувати, що "Крим повинен був стати лише першим етапом входження на територію України".

"Наступним етапом повинні були бути вісім південно-східних областей України, де планувався ідентичний кримському сценарій захоплення обласних державних адміністрацій, державних установ, проголошення так званих народних губернаторів, а потім звернення до Росії з проханням про допомогу. Цей план Росії мав і має назву "Руська весна", - стверджує Парубій.

За його словами, російські війська перебувають не тільки в Криму, але і на північних і східних кордонах України, а їх загальна чисельність в даний час досягає 100 тисяч військовослужбовців.

"Майже 100 тисяч військ знаходиться на кордонах України в різних підрозділах у напрямках Чернігова, Харкова, Донецька. І ці війська перебувають у бойовій готовності вже кілька тижнів", - зазначив секретар РНБО.

Парубій також зазначив, що російська стратегія була розрахована на те, що на сході і півдні України будуть з радістю зустрічати війська РФ, проте добре підготовлені акції протесту не отримали масової підтримки в східних і південних регіонах".

Крім того, на його думку, залишається дуже високий ризик військового вторгнення на територію України.

"За нашою інформацією, вони задіють і наступний план, який має більш політичну і більш довготривалу стратегію по зриву українських виборів. Але ми усвідомлюємо, що кожну ніч, кожну годину може статися атака на територію материкової України. І ми до цього готуємося", - запевнив секретар РНБО.

Він підкреслив: "Наша генеральна стратегія зараз - забезпечити порядок на територіальній частині України, не допустити провокацій і підготувати проведення виборів 25 травня".

26 березня військова розвідка США повідомила Конгресу, що ймовірність військового вторгнення Росії на територію східної України вища, ніж вважали раніше.

Крім того, колишній міністр оборони і екс-секретар РНБО Євген Марчук попередив, що в найближчі два дні Україна буде переживати найбільш критичний момент своєї історії за всі роки незалежності.

В Адміністрації президента України запевняють, що найближчим часом напад Російської Федерації Україні не загрожує.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Теги: Схід України, Путін, президентські вибори, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]