Ср, 2024-04-24, 04:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Роботу державних установ у Греції страйк паралізував і зупинив майже весь транспорт
Інші останні Новини Європейського Союзу

Грецькі робітники почали страйк проти заходів жорсткої економії в п'ятницю. Закрито морські порти і зупинено практично весь громадський транспорт.

Загальний 48-годинний страйк триватиме до вечора суботи і стане одним з наймасовіших в історії країни. Головні профспілки приватного та державного сектору ADEDY і GSEE протестують проти підготовлюваної угоди з "трійкою" міжнародних кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ), яка передбачає фінансування Греції в обмін на нові скорочення витрат і багаторічні заходи жорсткої фінансової дисципліни. Угода може бути схвалена грецьким парламентом у неділю, 12 лютого, повідомляє РИА "Новости".

Другий за тиждень страйк паралізує роботу державних установ, шкіл та університетів, а також банків і лікарень. В Афінах два дні не ходитиме громадський транспорт, крім гілки легкого метро, ​​яке буде працювати протягом семи годин. По всій країні дві доби не курсуватимуть поїзди і пороми.

Профспілки запланували три масових мітинги перед парламентом країни - вдень у п'ятницю і в суботу та ввечері в неділю.

Страйк проходить на тлі вкрай негативної економічної статистики. У четвер державна статистична служба оголосила, що число безробітних вперше перевищило 1 мільйон і досягло 20,9% економічно активного населення, підвищившись на 2,7 процентного пункту з жовтня по листопад. Як очікується, за підсумками 2011 року спад ВВП перевищить 6,5%, а в 2012 році становитиме 4-5%.

Європейські країни в жовтні 2011 року ухвалили рішення допомогти Греції у фінансуванні її бюджетного дефіциту в наступні три роки, але однією з умов надання допомоги є угода про списання приватними інвесторами половини грецького боргу.

Зазначимо, глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер припускає можливість дефолту Греції. У своєму інтерв'ю німецьким ЗМІ він заявив, що "якщо Греція не зможе проводити реформи, на які погодилася, то не зможе розраховувати на підтримку інших країн єврозони". "Я не відкидаю можливості того, що угоди не буде досягнуто, і в березні Греція оголосить дефолт", - зазначив Юнкер.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: у Греції страйк паралізував | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]