Пт, 2024-03-29, 15:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
Росія готує висадку десанту на Азовському узбережжі - розвідка. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Зростає рівень загрози застосування сил та засобів ЧФ РФ для висадки морського десанту на Азовському узбережжі під виглядом дій підрозділу 1-го армійського корпусу.

Про це на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Зростає рівень загрози застосування сил та засобів ЧФ РФ для висадки морського десанту на Азовському узбережжі під виглядом дій підрозділу 1-го АК", - заявив він.

За словами Скібіцького, на цьому тлі зростає рівень небезпеки на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Він також повідомив, що триває створення так званої Азовської флотилії. "До її складу увійдуть катери та інші плавзасоби, які будуть базуватись у населених пунктах Сєдове, Азовськ та Безіменне. Для формування зазначеної флотилії у місцевого населення відібрано 7 баркасів та катерів", - сказав Скібіцький.

Крім того, за словами Скібіцького, триває удосконалення інженерного та логістичного забезпечення російських окупаційних військ.

"Інженерними підрозділами 4-ї бригади, 9-го та 11-го полків активізовано проведення фортифікаційних робіт як на передньому краї, так і в глибині оборони. Створюються додаткові опорні пункти, встановлюються мінні поля. До проведення інженерних робіт залучається цивільна інженерна техніка та арсенал", - повідомив він.

Скібіцький також зазначив, що у зв’язку з дефіцитом будівельних та спеціальних матеріалів бойовики розбирають покинуті приватні будинки, будівлі підприємств та інші споруди.

Крім того, бойовики на сході України готуються до активізації бойових дій з метою розширення підконтрольних їм територій.

Також, за його словами, вони проводять заходи для підтримки "передових підрозділів у готовності до негайного застосування в умовах різкої зміни обстановки - в тому числі, за рахунок прихованого перекидання підрозділів противника до лінії розмежування".

Нагадаємо, 21 лютого в розвідці повідомили, що активізація диверсійно-розвідувальних дій на Маріупольському напрямку пов'язується з підготовкою до морської десантної операції. За даними ГУР, підтверджено посилення 9-го окремого механізованого полку (місто Новоазовськ) 1-го АК підрозділами зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти Берегових військ Чорноморського флоту Російської Федерації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: Росія, висадка десанту, Азовське узбережжя, розвідка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]