Пт, 2024-04-19, 08:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Росія готує загострення сепаратизму на травневі свята
Інші останні Надзвичайні новини

 Перший віце-прем'єр Віталій Ярема не виключає, що на початку травня плануються акції з дестабілізації ситуації в країні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заспокоюватися нашому суспільству сьогодні немає ніяких підстав. За нашою інформацією, на початку травня, а це 9 і 1 травня, планується також низка масових акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні для того, щоб продовжувати ті акції Російської Федерації щодо України, аби не дати нам можливості стабілізувати ситуацію країні", - сказав він під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в п'ятницю, 4 квітня, в Києві.

Ярема назвав ситуацію із зосередженням російських військ поблизу українського кордону "неоднозначною", зазначивши, що уряд тримає ситуацію під контролем.

"Наскільки далеко сьогодні розраховує керівництво Російської Федерації зайти з цими сепаратистськими акціями, ми цю ситуацію відстежуємо, відстежуємо ситуацію з переміщення військових поруч з прикордонними районами України", - підкреслив Ярема.

За словами віце-прем'єра, концентрація великої кількості російських військ, особливо бронетанкових, військ особливого призначення "тримає нас у напруженні".

Ярема запевнив, що українське військо перебуває в повній бойовій готовності і готове відбити напад "будь-якого агресора", який зазіхне на територіальну цілісність країни.

Ярема також заявляє, що офіційний Київ планує припинити військову співпрацю з Росією.

"Випускати продукцію для РФ, яка буде потім спрямована проти нас - це повне безумство, і таке рішення було вже прийняте прем'єр-міністром про те, що ми припиняємо військову співпрацю з РФ", - сказав він на зустрічі з регіональними ЗМІ в п'ятницю в Києві.

Ярема також зазначив, що протягом останніх двох місяців в Україні відбулося близько 320 сепаратистських акцій, в яких взяли участь близько 242 тис. осіб.

За його словами, за сепаратистські прояви, хуліганство, вбивства, нанесення тілесних ушкоджень відкрито кілька десятків кримінальних проваджень, розслідування яких перебуває в активній стадії.

Як сказав Ярема, у провадженні СБУ налічується 40 кримінальних справ, в МВС - 35.

Ярема зазначив, що зараз кількість акцій сепаратистського характеру дещо зменшилася, "але це не означає, що нам можна розслабитися: гроші, вкрадені Януковичем, працюють, і заспокоюватися нам рано".

У свою чергу в. о. президента Олександр Турчинов вважає, що Крим стане страшною проблемою для Росії.

"Крим не буде півостровом відпочинку російських військових - це буде страшна проблема для Росії, яка вже є, - у міжнародній ізоляції. Як Афганістан призвів до падіння режиму російської імперії, так Крим призведе до падіння режиму Путіна", - вважає Турчинов.

Нагадаємо, 31 березня Служба безпеки України затримала в центрі Києва громадянина РФ Бахтіярова, одного з лідерів "Євразійського союзу молоді Росії". Бахтіяров готував групу під виглядом громадських активістів для злочинного захоплення Верховної Ради України та Кабінету міністрів України. За задумом Бахтіярова, штурм мав дестабілізувати ситуацію в Україні і зірвати президентську виборчу кампанію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: загострення сепаратизму, Росія, травневі свята | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]