Ср, 2024-04-24, 03:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Росія офіційно відмовила у передачі Сенцова Україні
Інші останні Новини російської федерації

  Росія відмовила в передачі Україні режисера Олега Сенцова, повідомив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

"Росія відмовила в передачі Олега Сенцова", - написав він на своїй сторінці у Facebook в п'ятницю.

Петухов розмістив на своїй сторінці у Facebook фотокопію відповіді Міністерства юстиції РФ, у якій, зокрема, вказано, що Сенцов нібито отримав російське громадянство.

"Враховуючи положення ч.1 ст.6 федерального закону "Про громадянство Російської Федерації", згідно з яким російський громадянин, що має також інше громадянство, розглядається Російською Федерацією тільки як громадянин Росії (за винятком випадків, передбачених міжнародним договором РФ або федеральним законом), відсутність між Україною і Росією міжнародного договору, що регулює питання подвійного громадянства, а також у зв'язку з тим, що Сенцов О. Г. є російським громадянином, передача на Україну цього засудженого відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року неможлива", - зазначено у відповіді Мін’юсту РФ.

Також Пєтухов заявляє, що Міністерство юстиції України не коментує переговори зі звільнення українських заручників в Росії.

"У відповідь на численні запити нагадую, що Мін'юст не коментує справи українських політв'язнів в Росії до їх повернення додому", - написав Пєтухов.

За його словами, це робиться для того, щоб не ускладнювати переговорний процес по дипломатичних каналах.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий за сфабрикованим звинуваченням в анексованому Криму 11 травня 2014 року.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка відповідно до 20 і 10 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі.

Раніше Сенцов написав листа до співвітчизників, в якому виступив проти свого звільнення за всяку ціну. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: Росія офіційно, відмова, передача Сенцова Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]