Вт, 2024-04-16, 09:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Росія втратила контроль над найманцями - Зеленський про загострення під Новолуганським
Інші останні Надзвичайні новини

Зеленський про загострення під Новолуганським: Росія втратила контроль над найманцями

Президент України Володимир Зеленський вважає, що артилерійські обстріли поблизу Новолуганського на Донеччині та інших населених пунктів в ніч проти 7 червня, внаслідок яких двоє українських військових загинули, а восьмеро отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами", – сказав Президент.

Зеленський також висловив співчуття родинам загиблих і подякував за мужність і стійкість українським військовослужбовцям, які зазнали атаки. Він наголосив, що на дипломатичному рівні Україна й надалі наполягатиме на припиненні вогню та звільненні полонених.

"Обстріли українських військових – очевидна спроба вкотре зірвати процес перемовин щодо припинення вогню. Хоч би хто віддав наказ – Збройні сили України відповідатимуть жорстко та відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція про необхідність припинення вогню та звільнення полонених залишиться твердою та незмінною", – заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася.

За даними штабу ООС, російсько-окупаційні війська, порушивши умови Мінських домовленостей, атакували підрозділи ООС у районі населеного пункту Новолуганське із застосуванням артилерії. Внаслідок ворожих обстрілів загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил. Вісім бійців зазнали поранень різного ступеня важкості. На обстріли з боку збройних формувань РФ українські підрозділи дали адекватну відповідь, знищивши вогневі точки противника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: РФ, Новолуганськ, контроль над найманцями, Зеленський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]