Пт, 2024-04-19, 01:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:20
Росіяни назвали найкращим за останні сто років мультик "Жив-був пес" про українського пса. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Анімаційний фільм "Жив-був пес" Едуарда Назарова очолив "Золоту сотню" російських мультфільмів, створених за 100 років.

На честь 100-річного ювілею російської анімації, який відзначається в цьому році, сто професійних режисерів, художників і критиків в області анімації склали свій рейтинг ста кращих фільмів, створених за всі роки.

Всього було названо 600 картин, а саму "Золоту сотню" оголосили на відкритті фестивалю в Суздалі, передає РИА "Новости".

Едуард Назаров, стрічка якого "Жив-був пес" очолила рейтинг, отримав спеціальний приз анімаційного кінофестивалю.

Друге місце списку дісталося "Їжачкові в тумані" Юрія Норштейна, названому в 2003 році кращим фільмом всіх часів і народів, а третє - "Вінні Пуху" Федора Хитрука.

В цілому, обійшлося без сюрпризів: у список потрапили найвідоміші фільми метрів російської анімації: "Аленький цветочек" Льва Атаманова, "Історія одного злочину" Федора Хитрука, "Малюк і Карлсон" Бориса Степанцева, "Падав торішній сніг" Олександра Татарського, "Умка" Володимира Попова та інші.

Зазначимо, що головному герою легендарного мультфільму "Їжачок у тумані" в Києві навіть встановили пам'ятник. У 2003 році за результатами опитування 140 кінокритиків і мультиплікаторів різних країн "Їжачок у тумані" був названий найкращим фільмом в історії мультиплікації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1327 | Додав: adminA | Теги: українського псаЖив-був пес росіяни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]