Чт, 2024-04-25, 21:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Росії припекло підігнати сири України під свої стандарти, хоча якість у нормі
Інші останні Політичні новини

У російської сторони немає претензій до безпеки українських сирів, усі зауваження стосуються відповідності української продукції російським стандартам.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко у вівторок на прес-конференції, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Я хочу підкреслити, що з точки зору безпеки претензій до української продукції немає, і не було. Це спільна позиція російської та української сторін", - зазначив він.

У той же час глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підкреслив, що безпека і якість - нероздільні поняття в розумінні споживача.

"Ми не говорили про небезпеку. Я з першого дня говорив, що наявність додаткових добавок - це питання не безпеки, а відповідності заявленим вимогам. Це інший рівень споживчої культури. Колеги, ми все ж таки в Європі живемо", - сказав він.

"Я плачу свої кровні гроші, чому я замість сиру буду їсти сурогат?" - додав глава Росспоживнагляду.

Він також повідомив, що його відомство не отримало доказу наявності пальмової олії в сирах підприємства "Гадячсир" (Полтавська область) в ході його перевірки 27-28 березня.

"А пальмової олії і не могло там бути, тому що завод-то закритий", - цитує Онищенко "Інтерфакс-Україна".

Технічні регламенти щодо сиру "Російський" в Україні та Росії завжди різнилися, але раніше ніхто не звертав на це уваги, зазначає співвласник агрохолдингу Milkiland Анатолій Юркевич, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"По інших видах сиру не існують розширених технічних регламентів, і ми будемо просити, щоб нам дозволили поставки інших видів сиру", - каже він.

За його словами, з усього обсягу постачань продукції компанії до РФ на частку сиру "Російський" припадає лише близько 15%. Крім того, за його словами, витримувати вимоги щодо "Російського" сиру також буде нескладно - для цього не потрібно встановлювати нове обладнання, а лише налаштувати наявне.

"В українських компаній найсучасніше обладнання, і думаю, що за 1-2 тижні вони зможуть вийти на необхідні стандарти", - говорить гендиректор "Українського клубу агарного бізнесу" Володимир Лапа.

На думку експертів, досягти перших домовленостей у конфлікті вдалося саме завдяки результатам перевірки першого підприємства.

"В української продукції не знайшли рослинних жирів, а значить, і немає підстав для заборони продукції", - каже пан Лапа.

Водночас голова підкомітету Верховної Ради з питань міжнародної економічної політики Олексій Плотніков вважає, що Росія спочатку погарячкувала із звинуваченнями на адресу українських сирів.

"Перевірка показала, що вони помилилися. І тепер, щоб хоч якось реабілітуватися, вони знайшли причину у відмінності технічних регламентів. Але думаю, конфлікт вичерпаний, і незабаром український сир знову буде поставлятися в РФ", - говорить він.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона запровадила заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Фахівці Росспоживнагляду під час перевірки на днях одного з найбільших сироробних підприємств в Україні ТОВ "Гадячсир" не виявили жодних технологічних порушень.

Онищенко нахамив українській журналістці

Онищенко нахамив українській журналістці. Інцидент стався під час прес-конференції в Києві, повідомляє "Українська правда".

Відповідаючи на запитання щодо можливості запровадження заборони на імпорт в Росію українського пива, він заявив: "Пиво - це взагалі не продукт, це ганьба, що він називається харчовим продуктом".

"Це отрута, це алкоголь", - додав лікар.

При цьому, коли журналістка намагалася поставити уточнювальне запитання, Онищенко її обірвав: "Не грубіянь. Запитала - слухай".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1188 | Додав: adminA | Теги: Росії припекло підігнати сири Украї, нормі, якість, свої стандарти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]