Вт, 2024-04-16, 16:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:44
Російська актриса Малого театру Олена Дороніна померла
Інші останні Новини світу

31 грудня в Москві померла актриса Малого театру Олена Дороніна. Про це 1 січня повідомив сайт Малого театру.

56-річна актриса померла у себе удома після тривалої хвороби. Дороніна не дожила двох днів до свого дня народження.

Похорони Олени Дороніної відбудуться у вівторок, 3 січня, на Троєкурівському кладовищі. До цього, о 9:30 біля Малого театру пройде прощання з актрисою.

Олена Дороніна народилася 2 січня 1955 року в акторській родині. Її батьком був Віталій Доронін, матір'ю - Констянина Роєк. Батьки Дороніної були акторами Малого театру, тому недивно, що відразу після закінчення Школи-студії МХАТ в 1976 році Дороніна була прийнята в трупу Малого.

Вона закінчила школу-студію МХАТ імені Немировича-Данченка і в 1976 році почала роботу в Малому театрі. Пік кар'єри в Малому театрі у Дороніной припав на 1980-і роки - тоді вона грала видні ролі в спектаклях "Хома Гордєєв", "Живий труп", "Рядові", "Незріла малина", "Беріг" і "Цар Борис". У Малому театрі Дороніна пропрацювала 35 років, зігравши в 25 спектаклях.

Крім того, Дороніна брала участь в телевізійних постановках, таких як "Прибуткове місце" і "Одруження Бальзамінова".

У 1999 році актриса була нагороджена медаллю ордена "За заслуги перед вітчизною".

"Кожна героїня Олени Дороніної зіграна з властивими їй талантом, сценічним шармом, творчою фантазією, бездоганним художнім смаком, тонким відчуттям стилю і жанру, - мовилося в розміщеній на сайті театру короткої біографії актриси. - Дороніна вдумливо і серйозно підходить до виконання будь-якої, навіть невеличкої за розміром, ролі, і завжди буває точною, переконливою, психологічно достовірною".

Останніми роками актриса грала невеликі ролі в серіалах - наприклад, в 2008 році знялася в "Галині", біографічній драмі про дочку Брежнєва.

Останньою телевізійною роллю Дороніної став серіал "Тридцять сьомий роман", який в 2012 році повинен показати Перший канал.

Нагадаємо, 27 серпня, в день народження популярної актриси пародійного жанру Фаїни Раневської, у віці 75-ти років померла всенародно відома радянська актриса Ія Саввіна. Справжню популярність і всенародну любов принесли їй фільми "Пані з собачкою", "Покірлива", "Історія Асі Клячиної, яка любила та не вийшла заміж", "Служили два товаріші","Гараж", "Сльози капали".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1231 | Додав: adminA | Теги: Похорони Олени Дороніної | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]