Вт, 2024-04-23, 18:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Російські інформаційні програми в рамках боротьби з фейками і пропагандою війни у Молдові заборонили
Інші останні Новини світу

Також забороняється транслювати, незалежно від країни походження, програми, які виправдовують загарбницькі війни, заперечують воєнні злочини та злочини проти людства чи розпалюють ненависть.

Парламент Молдови 2 червня ухвалив законопроект для боротьби з російською дезінформацією, який передбачає внесення змін до Кодексу аудіовізуальних медіапослуг.

Так, Кодекс  доповнено поняттям «дезінформація» та пов’язаними з ним санкціями у разі порушення законодавства постачальниками або розповсюджувачами медіаконтенту законодавство.

Також у ньому з'явилось положення про те, що мовники транслюватимуть телевізійні та радіо-аудіовізуальні програми з інформаційним, інформаційно-аналітичним, військовим та політичним змістом, що були створені тільки в державах, які є членами Європейського союзу, у США, Канаді та державах, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Виняток становлять фільми та розважальні шоу, які не мають мілітаристського змісту.

Водночас забороняється транслювати, незалежно від країни походження, програми, які виправдовують загарбницькі війни, заперечують воєнні злочини та злочини проти людства чи розпалюють ненависть.

Нагадаємо, в ЄС відключать ще три російські пропагандистські канали. Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta видалені із переліку мовників Європи услід за Sputnik та Russia Today.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 417 | Додав: adminA | Теги: пропагандаю війни, Молдова, заборона, РФ, Програми, фейки | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]