Сб, 2024-04-20, 02:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:15
Російський центр науки і культури у Києві відкриють, а у Москві - Культурний центр України
Інші останні Культурні новини

У Росії постановили відкрити Російський центр науки і культури в Києві та Культурний центр України в Москві.

Як повідомляє прес-служба Кремля, відповідний закон "Про ратифікацію Угоди між урядом РФ і кабінетом Міністрів України про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів", який підписав президент Росії Дмитро Медведєв, було прийнято Державною думою 13 березня 2012 року і схвалено Радою Федерації 28 березня, передає "Інтерфакс".

Мета такої угоди - створення міжнародно-правової бази для відкриття та функціонування на взаємній основі інформаційно-культурних центрів двох держав. У результаті в Києві відкриють Російський центр науки і культури, а в Москві з'явиться відповідний аналог українського центру.

Законом передбачається ратифікація міжурядової "Угоди про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів", підписаної в Москві 27 лютого 1998 року.

Як зазначають у Кремлі, "відкриття інформаційно-культурних центрів сприятиме збереженню і розвитку традиційних культурних зв'язків народів Російської Федерації і України, підвищить рівень інформованості громадськості про події в обох державах у політичних, економічних, і соціальних процесах".

Зазначимо, 27 січня 2010 року рішенням Верховного суду РФ була остаточно ліквідована Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР), яка існувала з 27 березня 1998 року. Позов Мін'юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду "Родина" Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР "веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію".

У 2011 році суд Москви підтримав ліквідацію Об'єднання українців Росії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: Києві відкриють Російський центр на, Москві - Культурний центр України, культури | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]