Пт, 2024-03-29, 12:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Розгін Євромайдану Комісія закордонних справ Сенату Польщі засудила і закликала Київ підписати Асоціацію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Комісія закордонних справ Сенату Польщі ухвалила резолюцію в справі ставлення української влади до проекту Угоди про Асоціацію з ЄС та подій на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада 2013 року.

Про це повідомили у понеділок, 2 грудня, у прес-службі "Батьківщини".

"Україна – це велика і важлива країна Європи, культура якої є невід’ємною частиною нашої спільної європейської спадщини. Саме тому роль, яку Україна відіграє на європейській арені, має величезне значення для майбутнього усіх нас. Цей факт усвідомлює Європейський Союз, який є відкритим до співпраці з Україною, а Вільнюський саміт ЄС доводить, що прагнення до співдружності цієї держави з країнами ЄС є можливим як учора, так і сьогодні", - йдеться у тексті резолюції.

"Вихід на спільний ринок Західної Європи, надходження товарів та послуг, нові технології – усе це може стати потужним стимулом розвитку цієї країни і закінчення кризи, яка триває у ній і є причиною складної матеріальної ситуації багатьох українців. Зближення України і ЄС несе за собою гарантію громадянських свобод, а також підвищення якості функціонування українських державних установ. Гарантування гідних умов життя громадянам натомість є метою, до якої повинна прагнути кожна влада. На заваді цій меті не можуть ставати ані особисті інтереси, ані партійна належність, ані недалекоглядна політика", - зазначається у заяві.

"Від моменту утворення 1991 року Незалежної України і визнання її Польщею, як першою державою в світі, і до сьогодні, наша країна невпинно підтримувала проєвропейські прагнення свого сусіда. Між іншим, саме через наш внесок ЄС запропонував Україні Угоду, що дає її економіці шанс удосконалення і конкурентоздатності через доступ до найбільшого в світі ринку", - зазначається у тексті.

"Комісія закордонних справ Сенату Республіки Польща поділяє думку, вироблену у Вільнюсі лідерами ЄС, і наполегливо закликає українську владу поважати права своїх громадян. Водночас ми б хотіли висловити солідарність з усіма учасниками мирної демонстрації на підтримку підписання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС, яку зранку 30 листопада заатакували підрозділи міліції на Майдані Незалежності в Києві", - йдеться у резолюції.

"Висловлюємо глибоке занепокоєння діями українських сил безпеки, які з застосуванням, на нашу думку, неадекватних засобів, розігнали мирну демонстрацію. Такі дії суперечать праву свободи слова та свободи мирних зібрань, які є одними з фундаментальних цінностей кожної демократії", - сказано у документі.

"Ми хотіли б запевнити демонстрантів з київського Майдану в нашій солідарності і підтримці їх та їхніх прагнень, а також усіх мирних дій, які відбуваються в дусі демократії та людської взаємоповаги", - йдеться у повідомленні.

"Комісія закордонних справ Сенату Республіки Польща закликає українську владу до завершення діалогу з ЄС, обнадійливим початком якого був випрацюваний спільно Україною та ЄС текст Угоди про Асоціацію. Висловлюємо переконання, що Асоціація ЄС з такою важливою європейською країною, як Україна, стане джерелом обопільної користі, наблизить до себе обох партнерів та спричиниться до розвитку свободи і демократії на європейському континенті", - наголошується у заяві.

"Отож Польща і надалі докладатиме всіх зусиль задля того, щоб доброзичливе запрошення України до інтеграції з Європейським Союзом було чинним", - резюмується у тексті резолюції.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: Київ підписати Асоціацію, Комісія закордонних справ Сенату По, розгін Євромайдану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]