Чт, 2024-04-25, 20:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Розгляд позову України проти РФ почав суд в Гаазі: трансляція
Інші останні Новини України

Міжнародний суд ООН в Гаазі почав слухання, де очікується застосування запобіжних заходів в рамках позову України проти Російської Федерації.

У МЗС України зазначили, що цей позов був поданий 16 січня 2017 року Міжнародний суд ООН з метою залучення Російської Федерації до відповідальності за підтримку тероризму на сході України і дискримінацію етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму.

"У запиті про застосування заходів Україна просить суд зобов'язати Російську Федерацію припинити порушення міжнародного права. Зокрема, Україна звертається до суду з клопотанням зобов'язати Російську Федерацію забезпечити ефективний контроль за своїм кордоном, припинити поставки зброї в Україні, припинити підтримку незаконних збройних формувань, які завдають шкоди цивільному населенню України, а також утриматися від будь-яких подальших актів етнічної дискримінації в окупованому Криму ", - йдеться в заяві МЗС України.

Слухання про застосування тимчасових заходів триватимуть чотири дні. Україна представить аргументи в понеділок, 6 березня і в середу, 8 березня.

Російська Федерація представить свої аргументи у вівторок 7 березня і в четвер 9 березня.

Президент Петро Порошенко  назвав  історичним моментом суд в Гаазі за позовом України проти країни-агресора Росії.

Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції.

Після захоплення Криму збройна агресія Росії проти України продовжилася в Донбасі, де Москва створила терористичні організації ДНР і ЛНР, що захопили за підтримки РФ частина Донецької та Луганської областей. Обидві організації фінансуються і містяться Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 692 | Додав: adminA | Теги: позов України проти РФ, суд в Гаазі, трансляція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]