Чт, 2024-03-28, 13:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
Розпочали широкомасштабну військову кампанію проти "Аль-Шабааб" влада Сомалі і Африканський союз
Інші останні Новини світу

Африканський союз і уряд Сомалі здійснили велику наступальну операцію проти бойовиків з ісламістського угруповання "Аль-Шабааб".

Під час атаки на бойовиків на території в 30 кілометрах на захід від столиці Могадішо задіяні танки і артилерія, повідомляє ВВС-Россия.

В коридорі Афгойе крім "Аль-Шабааб" мешкають сотні тисяч сомалійців, які втекли сюди після кривавих битв в столиці країни.

Життя в самому Могадішо поступово повертається в колишнє русло, після того як члени "Аль-Шабааб" були витіснені звідти. Проте на початку квітня бойовики "Аш-Шабаб" влаштували вибух у Національному театрі Сомалі, нещодавно відкритому після 20 років громадянської війни.

Зауважимо, що сомалійське ісламістське угруповання "Аль-Шабааб" нещодавно долучилося до "Аль-Каїди", повідомив у відео, викладеному в Інтернет, глава міжнародної терористичної мережі Айман Завахірі.

Республіка Сомалі перестала існувати як єдина держава в 1991 році з падінням диктаторського режиму Сіада Барре. Як єдину законну владу в країні міжнародне співтовариство визнає федеральний уряд, який контролює Могадішо і низку навколишніх районів.

Решта частин Сомалі перебуває під контролем невизнаних державних утворень або є самоврядними територіями. У районах на півдні і північному сході Сомалі правлять місцеві клани і радикальні ісламістські рухи, зокрема пов'язані з "Аль-Каїдою".

Території на півночі і північному заході Сомалі контролює невизнана Республіка Сомаліленд.

Сутички урядових військ і миротворців Африканського союзу з бойовиками відбуваються практично щодня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: Африканський союз, Сомалі, військову кампанію проти Аль-Шабааб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]