Чт, 2024-04-18, 23:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:31
Розпочалися навчання підрозділів ЗСУ за участю інструкторів НАТО на Яворівському полігоні
Інші останні Новини України

Навчання підрозділів Збройних сил України у рамках об'єднаної тренувальної групи розпочалося в понеділок, 23 листопада, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ ЗС України, повідомив начальник регіонального медіа-центру Міноборони полковник Олександр Поронюк.

З української сторони у заході візьмуть участь військовослужбовці п'яти батальйонів окремих механізованих бригад, повідомили в понеділок 23 листопада в прес-службі Міноборони.

"У навчанні візьмуть участь бійці п’яти батальйонів різних ОМБР Збройних сил України, визначених Міністерством оборони України. Тренінги відбуватимуться у кілька етапів до початку 2017 року, кожні кілька місяців на полігон прибуватимуть нові підрозділи української армії", - розповів Поронюк.

За його словами, головним завданням навчання є підготовка українських військових за стандартами провідних армій світу. Інструкторами будуть військовослужбовці США, Канади, Великої Британії та Литви.

Зокрема, програма навчання включає заняття для піхотинців та артилеристів із тактики, вогневої підготовки, тактичної медицини, організації зв'язку та протидії вибуховим речовинам.

Під час навчання українських військових також готуватимуть для роботи з радіолокаційними станціями контрбатарейної боротьби, які були нещодавно передані США Збройним силам України.

Поронюк послався на командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенанта Анатолія Пушнякова, який повідомив, що це навчання є найбільшим за чисельністю учасників, оскільки в ньому візьмуть участь кілька тисяч солдатів, а також і за часом - воно триватиме до початку 2017 року.

Пушняков наголосив, що українські батальйони укомплектовані на 100% контрактниками, і таким чином їхня боєздатність після навчання суттєво зросте.

Як повідомив Поронюк, сьогодні, 23 листопада, після обіду стартує польова фаза навчання.

Як зауважили в Міноборони, окрема увага приділяється підготовці українських розрахунків станцій контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36, переданих Збройним Силам України у якості допомоги урядом Сполучених Штатів Америки. Радіолокаційна станція AN/TPQ-36 — мобільна РЛС, яка виявляє артилерійські снаряди, випущені однією або кількома гарматами, гаубицею, мінометом, або ракетною установкою, та за їх траєкторією обчислює місце знаходження зброї. Розвинені системи здатні оперативно передавати інформацію для дружньої артилерії, для завдання контрбатарейного удару. Дальність дії радару перевищує 24 кілометри. Особовий склад розрахунків має опанувати нову складну техніку артилерійської розвідки у короткий термін.

Урочиста церемонія відкриття навчання відбулась на території центрального військового містечка МЦМБ. Старт об’єднаному тренуванню дали представники країн-учасниць. Від Сполучених Штатів Америки: Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джефрі Пайєтт та командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес. Від уряду Канади: Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та командувач Об’єднаних операцій ЗС Канади контр-адмірал Пітер Елліс. Делегація Литви: Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пан Марюс Януконіс, Радник при Міністерстві оборони України та Генеральному штабі ЗС України з питань реформування Сил спеціальних операцій підполковник Міндаугас Рікашюс.

Нагадаємо, Верховна Рада 12 листопада ухвалила закон "Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях" (№ 3428).

Своєю чергою президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: навчання підрозділів ЗСУ, інструктори НАТО, Яворівський полігон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]