Пт, 2024-04-19, 00:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Розповіла про "війну" Порошенка і Медведчука за полонених моряків Лана Зеркаль
Інші останні Новини України

  Зеркаль розповіла про "війну" Порошенка і Медведчука за полонених моряків
 
"Надто цинічний, щоб бути чутливим" - Лана Зеркаль.

Заступник міністра закордонних справ Лана Зеркаль вважає, що кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук занадто цинічний для того, щоби брати участь в обміні військовополоненими без особистої вигоди.

"Хотіли повісити собі на груди медальку і пан Медведчук, і пан Порошенко, кожен по-своєму, і кожен змагався з іншим щодо того, хто ж звільнить моряків. Наскільки у нього є особистий біль - мені теж дуже складно судити. Як на мене, він занадто цинічний, щоб бути чутливим. Не вірю, що він це робив без якихось своїх особистих цілей", - розповіла заступник міністра у інтерв'ю виданню "Цензор.нет".

За словами дипломата, про обмін наших полонених моряків на когось не йдеться.

"Немає підстав нікого міняти. Вони там утримуються незаконно, і ми вважаємо, що єдиний спосіб для Росії виконати наказ - це випустити наших моряків і віддати їх нам", - сказала Зеркаль.

"Ми продовжуємо сподіватися на те, що Російська Федерація виконає наказ Міжнародного трибуналу. Який і є для нас підставою вимагати беззаперечного повернення наших моряків додому і наших судів - під нашу відповідальність", - додала дипломат.

З початку вторгнення Росії на територію України та анексії Криму було незаконно захоплено понад 200 громадян України. Їх, всупереч Конвенції про окуповані території, судили та вивезли в тюрми РФ. З 2014-го Україні вдалось повернути частину політв'язнів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 685 | Додав: adminA | Теги: полонені моряки, війна Порошенка і Медведчука, Лана Зеркаль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]