Пт, 2024-03-29, 02:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:37
Розповів про кримськотатарський "батальйон смертників" Джемілєв
Інші останні Новини з регіонів України

У Херсонській області на адмінкордоні з анексованим Кримом триває створення батальйону кримських татар.

Національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що це дозволить посилити українську присутність в області, передають Крим. Реалії.

"Зараз на межі Херсона та Криму ми формуємо свій збройний підрозділ, батальйон. Основне завдання цього батальйону, звичайно, не буде збройний опір... Вони (бійці батальйону – ред.), по-перше, будуть охороняти кордон, посилювати українську присутність в Херсонському регіоні", – розповів Джемілєв.

"Але не виключено, що якщо там (у Криму – ред.) почнуться якісь криваві речі, етнічні чистки, то цей батальйон, мабуть, буде приходити на допомогу своїм співвітчизникам, чого б це їм не коштувало. Тому вони називають себе "батальйоном смертників", – додав національний лідер кримських татар.

Джемілєв акцентував увагу на засадах ненасилля: "єдиний наш інструмент – це неприйняття окупантів і збирати інформацію, доводити до відома світової громадськості".

"Якщо почнуться якісь дії з боку кримських татар типу збройного опору, а, до речі, окупанти саме провокують кримських татар на це, щоб потім, так само як і в Чечні, нищити наших людей, то це буде, по суті, загибель нашого народу", – сказав Мустафа Джемілєв.

Довідка

Як вже повідомлялося, ще влітку 2015 року - тобто за умов постійних обстрілів українських позицій з важкої артилерії й боїв середньої й високої інтенсивності, що припинилися від 1 вересня - у зоні АТО діяли два добровольчі підрозділи під назвою "Крим": рота у складі міліцейського батальйону "Дніпро-1" та підрозділ у складі Добровольчого українського корпусу "Правого сектору". Окрім того, була значна частина мобілізованих до складу ЗСУ з-поміж переселенців з анексованого росіянами півострова. У листопаді 2014-го народний депутат Мустафа Джемілєв називав сумарну цифру - 450 захисників України з Криму.

Ротою командував військовий з позивним "Іса Акаєв", чиї бійці, зокрема, брали участь у боях за Савур-могилу. Тих, хто пристав до ДУКу, очолював Станіслав Краснов, молодий український націоналіст з Сімферополя.

Питання об'єднання усіх цих військових в одному великому з'єднанні обговорюється вже досить тривалий час. Спершу розглядалася можливість їхнього переведення у підпорядкування ЗСУ.

Не виключено, що по лінії НАТО з'єднанню допомагатиме Туреччина.

При цьому "Іса Акаєв" відкрито заявляє про те, що Крим, на його думку, доведеться відвойовувати силою.

"Я відразу скажу, що багато людей, які говорять, що це можна вирішити дипломатичним шляхом, вони, щонайменше, глибоко помиляються. Ніхто не вірить у те, що Росія вибачиться і піде. Такого не буде. У будь-якому випадку те, що зараз відбувається, воно рано чи пізно має перейти в більш серйозну фазу, тому що їм (Росії - ред.) треба буде визначитися. Вони або будуть воювати, або насправді треба буде вибачитися і піти геть. Це малоймовірно. Швидше за все, вони будуть воювати. І коли це все навалиться на нас, нам треба буде вистояти це все", - переконаний доброволець.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: Джемілєв, кримськотатарський батальйон смертн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]