Пт, 2024-04-26, 21:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Розсекречено відеозвіт про аварію на АЕС "Фукусіма"
Інші останні Новини світу
Компанія TEPCO, оператор японської АЕС "Фукусіма-1", опублікувала відеозапис з робіт щодо ліквідації наслідків аварії на станції. Про це повідомляє Lenta.ru, посилаючись на відео на сайті BBC News.

Як стало відомо, опублікований ролик - частина 150-годинного відео, записаного в період з 11 березня 2011 року (день, коли на узбережжі Японії обрушилося цунамі, що залишило АЕС без електрики) по 16 березня. На запису видно, як працівники АЕС намагаються оцінити масштаб НП і докладають керівництву про те, що сталося.

Як передає видання, спочатку TEPCO відмовлялася оприлюднити відеозаписи. Публікація стала можливою тільки після перестановок у керівництві компанії. Велика частина звукового супроводу і досі не оприлюднена. Крім того, в компанії заявили, що запис піддався редактурі, щоб зберегти інкогніто деяких співробітників компанії, що фігурують у ній.

Аварія на "Фукусімі-1", що супроводжувалася вибухами і пожежами в кількох енергоблоках, частковим розплавленням ядерного палива і потужним викидом в атмосферу радіоактивних речовин, була визнана найсерйознішим подібним інцидентом з часів катастрофи на Чорнобильській АЕС. Із зони відчуження навколо станції було евакуйовано 160 тисяч людей.

Компанія TEPCO неодноразово піддавалася критиці за організацію робіт з ліквідації аварії. У липні 2012 року був опублікований звіт парламентської комісії, яка поклала відповідальність за наслідки аварії на TEPCO і наглядові організації Японії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: аварію на АЕС Фукусіма, розсекречено | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]