Чт, 2024-04-18, 13:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:45
Розвідка: окупанти обстрілюють Луганськ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Головне управління розвідки заявляє, що російські військові обстріляли житлові квартали окупованого Луганська.

Про це йдеться у повідомленні ГУР.

"Встановлено, що 16 лютого ц.р. з позиції поблизу н.п. Олександрівськ російські військові завдали артилерійського обстрілу по житлових кварталах Луганська", - сказано в повідомленні.

Крім того, розвідка повідомляє, що СММ (Спеціальна моніторингова місія) ОБСЄ передали інформацію про наявність танків та 122-мм РСЗВ "Град" у районах Горлівки і Сабівки.

"Триває постачання з території Росії угрупованням окупаційних військ озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів (ПММ). 15-16 лютого до залізничної станції Макіївка прибув ешелон з артилерією (122-мм гаубиці Д-30), боєприпасами (до 40 тонн) та ПММ (до 60 тонн), до Кумачового залізницею доставлено військову техніку: п’ять бойових броньованих машин, дві 122-мм РСЗВ "Град", два паливозаправники, два вантажних автомобілі", - сказано в повідомленні.

Як повідомляє сайт Informator з посиланням на користувачів соціальних мереж, в Луганську на кварталі Південний розірвалося дві міни імовірно калібру 82 мм, одна міна не розірвалася.

"Повідомляють з Луганська: годину тому 2 прильота начебто на квартал Південний. Один снаряд не розірвався. Біля бару "Південний" метушаться "швидкі" і МНС. О 10.50 прийшло підтвердження: прилетіло на Південний, біля дитячого садка лежить нерозірваний снаряд", - повідомляють місцеві жителі.

За даними одного з місцевих жителів, обстріл вівся з об'їзної дороги, яка проходить поруч з кварталом.

Луганські сепаратистські телеканали поширюють версію, що обстрілювали місто "київські карателі".

У свою чергу командир 92-ї окремої механізованої бригади Віктор Ніколюк спростував причетність українських військовослужбовців до обстрілу Луганська. За його словами, військові на даний момент не мають озброєння з необхідною дальністю стрільби.

"Наша артилерія давно відведена на далекі відстані згідно з Мінськими угодами. Те озброєння, яке ми використовуємо в даний момент відповідає Мінським домовленостям і за тактико-технічними характеристиками не має можливості стріляти на таку дальність", - заявив комбриг.

Зазначимо, що в цілому, 16 лютого обстановка у зоні АТО різко загострилася - терористи 79 разів за добу відкривали вогонь, біля Миколаївки і Новотроїцького сталися бойові зіткнення сил АТО з ДРГ бандформувань. Троє українських військовослужбовців загинули, семеро зазнали поранень.

У зоні АТО за добу ніхто з українських військових не загинув, двоє дістали поранень – Лисенко

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу ніхто з українських військових не загинув, двоє дістал поранень, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій ніхто з наших воїнів не загинув. Проте один наш воїн був поранений поблизу Опитного осколками від протитанкової ракети. Ще один, рухаючись на вантажівці, підірвався на міні. Це сталося поблизу Золотого", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Лисенко зазначив, що в зоні проведення операції загострюється, противник прицільно обстрілює позиції українських військових, зокрема з важкого озброєння. "Вперше за кілька місяців бойовики використовували РСЗВ "Град", - наголосив він.

На луганському напрямку НЗФ двічі порушили режим тиші – поблизу Кримського обстріляли позиції сил АТО з мінометів і гранатометів, також мінометний обстріл був поблизу окупованого Первомайська. Також, за даними розвідки, російські військові здійснили провокаційний обстріл Луганська.

На донецькому напрямку, поблизу Донецького аеропорту, бойовики двічі обстріляли позиції сил АТО з "Градів", загалом було випущено 20 снарядів. Стріляли з окупованого села Старомихайлівка.

На маріупольському напрямку НЗФ відкривали вогонь з мінометів поблизу Мар'їнки і Красногорівки, також стріляли біля Чермалика, Лебединського, Широкиного.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: обстріл, окупанти, розвідка, Луганськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]