Пт, 2024-04-26, 15:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Саакашвілі у відставку не піде: хай вони відповідають. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що не має наміру подавати у відставку.

Про це він сказав на прес-конференції, яку транслював телеканал "112 Україна".

"Я не збираюся подавати у відставку, не збираюся робити якісь інші заходи, хай вони відповідають. Я не буду відступати, їм це і потрібно, щоб я відступив", - заявив він.

Також Саакашвілі сказав, що не вважає себе "гастролером" в Україні.

"Я хочу відповісти прем'єр-міністру Яценюку, який називає мене гастролером... Я з гордістю ношу цей паспорт (громадянина України – ред.). Цей паспорт - не просто формальний документ, цей паспорт - моє зобов'язання перед українським народом, перед народом нашої країни", - заявив Саакашвілі.

При цьому він заявив, що не збирається нікуди їхати з України.

"Я вирішив присвятити своє життя справі очищення української влади та прогресу української держави, і я від своєї справи нікуди не відступлюся ні на крок. Я розраховую на справедливу і принципову позицію президента України, тому що справа стосується головних речей, за якими ми маємо, в тому числі президент, зобов'язання перед українським народом", - заявив Саакашвілі.

Прес-секретар президента Святослав Цеголко в Facebook заявив, що відеозапис конфлікту, що стався 14 грудня між Саакашвілі і міністром внутрішніх справ Аваковим на засіданні Ради реформ, зганьбить країну.

"Я бачу, що Арсену Авакову і Міхеїлу Саакашвілі хочеться продемонструвати відео з Нацради реформ. Але такі перепалки в стилі вулиці ганьблять країну", - написав він.

Як раніше повідомляло агентство, у понеділок, 14 грудня, на засіданні Національної ради реформ сталася сварка між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеїлом Саакашвілі, під час якої Аваков облив Саакашвілі водою. До конфлікту долучився і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який назвав одеського голову ОДА "гастролером".

Пізніше Саакашвілі зажадав від прес-служби Адміністрації президента опублікувати відеозапис сварки.

Геращенко вважає, що Саакашвілі перевищує свої повноваження

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі перевищує свої повноваження і діє неетично, заявив депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"У цивілізованій державі не відбувається, щоб губернатор замість того щоб займатися господарством області, займався публічною діяльністю. По-моєму, він живе в телеекрані. Факти, які відомі панові Саакашвілі, я рекомендую викласти в заяві Антикорупційному бюро", - заявив Геращенко.

За його словами, з конфлікту, який стався між головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі і міністром ВС Арсеном Аваковим під час засідання Нацради реформ повинен зробити висновки глава держави.

Сам же Саакашвілі під час своєї прес-конференції, на якій розповів про те, що трапилося на Нацраді реформ, вже встиг відреагувати на заяви нардепа.

"Ці розмови старого корупційного міжсобойчика, що треба писати заяви – це все я проходив... Я пішов три дні тому в НАБУ, написав заяву... Крім того, прокуратура Одеси підготувала всі матеріали, які при першому запиті НАБУ вони видадуть... Я думаю, що НАБУ має займатися і мною – я прийшов туди і сказав: вони мене в чомусь звинувачують, нехай мене першого перевірять. Я довіряю НАБУ, там людей набрали не за політичним чи клановим принципом. Нехай вони все перевірять, нехай і мене допитають – я до цього готовий", - заявив Саакашвілі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, Саакашвілі, відставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]