Чт, 2024-03-28, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Сайт через який можна вказувати владі на проблеми у своєму селі чи місті, створили активісти
Інші останні Новини України

Запустилася демо-версія сайту громадянських ініціатив "Голос Народу", який дозволяє звичайним людям вказувати органам влади на гострі проблеми в своєму селі чи місті, в області або в цілому по країні.

Опублікувати пропозиції можуть звичайні люди, для цього потрібно зареєструватися на сайті, пише AIN.ua.

Після того, як ініціатива набере достатню кількість голосів, автори "Голосу народу" передадуть її до органів влади, відповідальних за вирішення даного питання.

"Досі зворотній зв'язок з владою обмежувався рідкісними зустрічами з депутатами і записом на прийом до чиновників, але це не було ефективно. Ми пропонуємо новий рівень комунікації з можновладцями - виходити на взаємодію з владою з ініціативами, за якими стоїть підтримка великої кількості реальних людей", - вважає один із засновників ресурсу Олександр Павлов.

За його словами, не рахуватися з пропозиціями або вимогами тисяч конкретних громадян набагато складніше, ніж відмовити у вирішенні питання одній людині або безликому натовпу.

Голосувати за національні проекти можуть всі жителі України, а от за обласні або міські проекти зможуть проголосувати тільки жителі тієї області чи міста, до якої має відношення відповідна ініціатива (на старті проекту обмеження по IP).

На сайті також заборонені до публікації та будуть видалятися ініціативи радикального і образливого характеру, а також заклики до розправи чи покаранню над конкретними людьми.

Восени минулого року київська влада випустили додаток для iPhone, де можна скаржитися на комунальні проблеми.

Фактично, це мобільний доступ до функцій сайту 1551.gov.ua київського "Контактного центру", де зареєстровані користувачі можуть залишати звернення з різних питань, таких як незаконна забудова, ями на дорогах, неприємності з ЖКГ.

До таких повідомлень можна прикріплювати фото або інші матеріали, що ілюструють проблему.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: проблеми, селі чи місті, активісти, сайт, владі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]