Пт, 2024-04-19, 07:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
Саміт Ради Європи у Рейк'явіку відкриє Зеленський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Володимир Зеленський продовжує свою дипломатичну роботу на європейській арені. Увечері 16 травня він виступить під час відкриття саміту Ради Європи, який розпочнеться у столиці Ісландії Рейк'явіку та продовжиться дві доби. Про це повідомила прес-служба Єврокомісії на своєму сайті.

Промова українського лідера відбудеться після виступу прем'єр-міністра Ісландії Катрін Якобсдоттір.

Також в засіданні братимуть участь президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що останніми днями Зеленський здійснив масштабне європейське турне, під час якого відвідав провідні країни регіону.

14 травня увечері президента України Володимира Зеленського чекали у Парижі, де він провів переговори із Емманюелем Макроном. Результатом цих перемовин стала заява Макрона, що його країна передасть ЗСУ нові ракети.

На минулому тижні Велика Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow. А на тлі візиту Зеленського до цієї країни британський уряд пообіцяв незабаром передати й сотні нових ударних безпілотників дальнього радіуса дії.

13 травня Зеленський відвідав Італію, а 14 травня – Німеччину та Францію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 393 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]