Вт, 2024-03-19, 04:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:38
Самотні люди живуть менше - науковці
Інші останні Новини світу науки і технологій

Самотність може значно скоротити тривалість життя, говориться в двох нових дослідженнях, які опубліковані в журналі "Архіви внутрішньої медицини" (Archives of Internal Medicine).

Вчені припускають, що оцінка рівня самотності може допомогти лікарям виявити пацієнтів, що знаходяться в групі ризику.

Дослідники з Каліфорнійського університету, котрі протягом шести років спостерігали за групою з 1600 чоловік старше 60 років, виявили, що для тих, хто відчував себе самотніми, ймовірність померти в ході дослідження була в два рази вище, повідомляє BBC Russian.

Друге дослідження вказує на те, що люди з високим ризиком розвитку серцевих захворювань частіше помирають через це захворювання, якщо живуть одні.

Це не перше дослідження взаємозв'зку якості і тривалості життя з самотністю.

У 2010 році американські вчені розповіли, що самотність майже так само шкідлива, як і куріння. До такого висновку вони дійшли, проаналізувавши 148 досліджень ризику смертності, що містять дані понад 300 тисяч осіб.

У своїх висновках вчені стверджували, що соціальне середовище впливає на ставлення до власного здоров'я, на інтенсивність стресу та розвиток депресій, а деякі дослідження показують, що соціальні контакти зміцнюють імунну систему.

Зв'язок між соціальним фоном і смертністю не залежить від статі чи соціального статусу, а також від віку, вважали автори дослідження.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1014 | Додав: admin | Теги: самотні люди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]