Пт, 2024-04-19, 19:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Санкції проти України пообіцяв Яценюк, а Кличко обговорив їх варіанти в держсекретарем США
Інші останні Політичні новини
Лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк вважає, що Україна може потрапити під персональні санкції до кінця поточного року, якщо ситуація не зміниться. Про це він сказав в інтерв’ю "Голосу Америки".

"Частина політикуму хотіла би, щоб проти України негайно ввели санкції, щоб проти України були жорсткі заходи наших партнерів і щоб Україна перейшла навіть не в сіру, а в темно-сіру зону саме за режиму Януковича. Можливо, це був би правильний крок. Але тут є одне "але", - сказав Яценюк.

"За таких умов постраждає не тільки Янукович, а всі 45 мільйонів українців. Тобто після введених персональних санкцій нам потім років п’ять доведеться працювати на те, щоб повернутись хоча б на ті позиції, на яких ми сьогодні знаходимось. Тобто якщо проти країни ввели персональні санкції, то всі забудуть за Януковича, але всі будуть пам’ятати за державу Україна. Саме тому "західники" поки що не прийняли остаточного рішення про введення персональних санкцій", - додав Яценюк.

"Але чи буде прийняте це рішення? Скажу вам так: якщо Янукович продовжуватиме в тій же манері, в якій він зараз працює, я даю максимум до кінця поточного року – максимум! – якщо не раніше, і Україна попаде під персональні санкції", - наголосив Яценюк.

Кличко обговорив санкції проти влади з заступник держсекретаря США

У той же час, лідер партії "Удар" Віталій Кличко обговорив із заступником держсекретаря США Уільямом Бернсом питання про запровадження санкцій проти української влади. Про це повідомляє прес-служба партії.

Кличко розповів, що чинна українська влада нехтує демократичними цінностями, стандартами життя громадян, їхніми правами та свободами.

"Сьогодні президент Янукович ставить під загрозу зовнішній вектор країни і веде державу до міжнародної ізоляції", - підкреслив він.

"Тому настав час персональної відповідальності Януковича та його команди за наслідки таких дій", - додав політик.

На зустрічі із заступником держсекретаря США Кличко порушив питання про "запровадження міжнародних санкцій проти конкретних високопосадовців, прокурорів та суддів, які причетні до здійснення вибіркового правосуддя, політичних репресій та порушень прав і свобод громадян".

"Саме вони, а не Україна в цілому та її народ мають бути об'єктом санкцій", - переконаний депутат.

"Санкції, зокрема, можуть стосуватися заборони для цих людей та членів їх родин в’їзду до демократичних країн, розслідувань щодо їхніх рахунків, бізнес-операцій та майна за кордоном", - підкреслив Кличко.

На зустрічі був присутній також заступник помічника держсекретаря США з питань Євразії, який відповідає за Україну, Росію, Молдову і Білорусь, Ден Рассел.

У Вашингтоні Віталій Кличко обговорив ситуацію в Україні також із сенатором Джоном Маккейном та директором неурядової організації "Freedom House" Девідом Креймером.

Лідер "Удару" вирушив до Брюсселя та Варшави, де зустрінеться з керівниками європейських інституцій і державними діячами.

Раніше повідомлялося, що всеукраїнська акція, організована лідерами опозиції, триватиме два місяці, і завершиться маршем у Києві.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: санкції проти України, кличко, Яценюк, держсекретар США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]