Чт, 2024-04-25, 03:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:16
Савченко через голодування втратила вже 15 кг, страждає від болю
Інші останні Новини російської федерації

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яку незаконно утримують у Росії, після 26 днів голодування втратила 15 кг. Про це російський адвокат Микола Полозов повідомив у Twitter.

"Бачився в СІЗО з Надією. Сьогодні 26-й день її голодування, вона втратила більш як 15 кг ваги, видно, що їй важко, але вона тримається", - написав Полозов.

За його словами, здоров`я Савченко викликає побоювання.

"Вона відчуває болі в підшлунковій, напади нудоти. Вмовляння припинити голодовку - безрезультатні", - сказав адвокат.

Також адвокат оприлюднив фотокопію звернення Савченко до українців.

"Я ще сиджу, голодую, тримаюся і борюся! Вірю - це кляте пекло скоро рухне і покотиться у руїни і забуття, куди йому й дорога!" - наголосила Савченко.

Вона висловлює віру, що невдовзі буде на волі.

"Рада буду знову бачити вас, чути вас, і говорити з вами на моїх судах. І вірю, зовсім скоро, (буду – ред.) вже на волі, в Україні", - заявила Савченко.

Як повідомлялося раніше, російський адвокат Марк Фейгін упевнений, що українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко в 2016 році вийде на волю.

Нагадаємо, 17 грудня Донецький міський суд Ростовської області РФ продовжив арешт Савченко до 16 квітня 2016 року.

Савченко оголосила голодування 17 грудня, коли її вкотре було продовжено арешт.

"Надія оголосила голодування до кінця суду. Після винесення вироку вона оголосить сухе голодування. Її вимога – звільнення", - конкретизував Полозов.

25 грудня суд у Росії відхилив скаргу адвокатів на утримання Савченко під вартою до квітня.

Полозов вважає, що вирок у справі Савченко може бути оголошений не раніше лютого

Микола Полозов вважає, що вирок у її справі може бути оголошений не раніше лютого, про це він сказав в ефірі каналу "112 Україна".

Полозов висловив думку, що подання доказів стороною захисту займе, як мінімум, два засідання на цьому тижні і, можливо, ще кілька засідань наступного тижня.

"Після чого, очевидно, ми перейдемо до стадії дебатів. І вже після цього буде винесено вирок", - сказав він.

За словами Миколи Полозова, враховуючи, що 25 січня відкривається сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, делегатом якої є Савченко, "навіть якщо ми завершимо суд до цієї дати, навряд чи Російська Федерація виноситиме вирок безпосередньо перед сесією".

"З усього очевидно, що суд піде на вирок і вичікуватиме поки сесія завершиться. Таким чином, я очікую, що вирок буде не раніше лютого", - сказав адвокат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: Савченко, біль, 15 кг, Втрата, голодування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]