Чт, 2024-04-25, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:00
Савченко приймає дитяче харчування, але від голодування не відмовляється. ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації

Стан здоров'я незаконно утримуваної в російській в'язниці української льотчиці і народного депутата Надії Савченко відносно задовільний. Як передає УНІАН, про це сказала головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України, гастроентеролог Наталія Харченко на прес-конференції в Києві.

"Ми можемо дати тільки загальну характеристику стану, тому що є поняття лікарської таємниці, є поняття згоди пацієнта, і ми всі, дотримуючись кодексу лікаря, можемо, загалом, характеризувати її стан, що він зараз відносно задовільний", - сказала Харченко.

За її словами, на момент бесіди Савченко не заявляла скарг.

"Вага її збільшилася на два кілограми", - зазначила Харченко і додала, що в будь-який момент ситуація може змінитися.

Вона пояснила, що Савченко вже приймає певний час бульйон.

Спеціаліст МОЗ зазначила, що Савченко також вживає дитяче харчування і ті продукти, які її організм може перетравити.

"В принципі, тактика російських лікарів йшла в правильному напрямку. Були питання, і ми все обговорили і підкоригували. Ми отримали обіцянку, що наші рекомендації будуть виконані", - заявила Харченко.

Андрій Строкань, заступник головного лікаря "Феофанії", розповів, що Савченко почала приймати їжу, і "були нюанси".

"Але в цілому наша комісія розцінює її стан як відносно задовільний", - заявив Строкань.

"Більше ніякої інформації я розголошувати не можу, тому що нам не давали ніякої згоди. Але ми не знаємо, що буде найближчим часом, тому що ми не знаємо планів Надії (Савченко)", - додав він.

У свою чергу, завідувачка кафедри неврології Національного медичного університету ім. Богомольця, невропатолог Лариса Соколова повідомила, що Савченко - в нормальному психічному і моральному стані, контролює і орієнтується в ситуації, чітко розуміє, що відбувається, але "вона потребує моральної підтримки".

"На жаль, вона не підписала офіційної відмови від голодування", - підкреслила Соколова.

Як повідомлялося, 14 березня українські лікарі більш ніж 5 годин оглядали Савченко в московському СІЗО "Матроська тиша".

Напередодні, 13 березня, їх не пустили до Савченко.

Як заявив 16 березня голова комісії з безпеки Громадської палати РФ, голова столичної Громадської спостережної комісії (ОНК) Антон Цвєтков, Савченко сьогодні відновила голодування: "За моїми даними, як я і припускав, Надія Савченко сьогодні заявила про відновлення голодування".

Рідні Савченко спробують вплинути на Путіна через Німеччину

Сестра Надії Савченко Віра Савченко та її мама планують дати прес-конференцію у Берліні 22 березня, сподіваючись таким чином вплинути на Росію. Про це Віра Савченко повідомила на брифінгу у понеділок, 16 березня, передає Укрінформ.

"Я, на жаль, не потрапила до Наді, не дали мені дозволу на побачення, тому я не стала чекати. Буду сподіватись, що сьогодні до неї потраплять адвокати і скажуть якісь новини, якісь подальші рішення. А я в свою чергу буду зустрічатися з тими людьми, які займаються нашими військовополоненими, і 22 березня буде прес-конференція в Берліні, куди ми з мамою полетимо, тому що Німеччина - це країна, яка на першому місці за впливом на Росію, і будемо намагатися працювати з ними", - сказала Савченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: голодування не відмовляється. ВІДЕО, дитяче харчування, Савченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]